Opština Istočna Ilidža dodijelila studentske stipendije

29.05.2024. 15:47
1
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža potpisala je ugovore za stipendiranje 63 uspješna studenta, kao i ugovor za stipendiranje učenika generacije Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“.

Načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović rekao je da je ova opština trajno opredijeljena za pomaganje mladim ljudima, te da je stipendiranje uspješnih studenata sada već tradicionalna aktivnost.

Slika

Foto: Predrag Krstović/ Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Opština je, dodaje, za stipendiranje studenata u Budžetu izdvojila 100.000 KM, a jedini kriterijum je bio prosjek.

- Javnim pozivom smo dodijelili sredstva u iznosu od 70.000 KM za 63 studenta. Za studente sa prosjekom većim od 9,00 uplaćujemo stipendiju u iznosu od 1.500 KM, dok je za studente sa prosjekom između 7,5 i 9,00 stipendija u iznosu 1.000 KM – rekao je on i dodao da će sredstva biti uplaćena u četiri jednake rate do kraja ove godine.

Slika

Foto: Predrag Krstović/ Centar za kulturu i informisanje

Božović je istakao da je opština u inicijalnom javnom pozivu raspisala 50 stipendija, 49 za studente i jednu za najboljeg srednjoškolca iz Srednjoškolkog centra „Istočna Ilidža“, ali zbog činjenice da je 13-14 studenata, sa malom razlikom, bilo ispod crte, donijeli su odluku da prošire spisak.

On je podsjetio da ova lokalna zajednica, na prijedlog Univerziteta u Istočnom Sarajevu, finansira deset studenata deficitarnih zanimanja sa po 500 KM.

- Obratićemo se Univerzitetu i oni će nam dostaviti imena studenata. To je jedna od stimulativnih mjera kako bi se broj studenata na ovom univerzitetu povećao. Razlika novca će do kraja godine biti iskorištena za jednokratne stipendije studentima koji imaju mjesto boravka na Istočnoj Ilidži a ostvaruju izuzetne rezultate na takmičenjima i na različite načine predstavljaju našu lokalnu zajednicu – rekao je on.

Slika

Foto: Predrag Krstović/ Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 29.05.2024. 18:09
    Bravo!
Povezane vijesti
Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova Opština Istočna Ilidža – idealno mjesto za ostvarivanje investicionih planova
Škola sticanja osnovnih vještina boravka u prirodi – atrakcija među osnovcima Škola sticanja osnovnih vještina boravka u prirodi – atrakcija među osnovcima
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Najčitanije
  • Sjećanje na ubijene civile u selu Presjenica
    13h 0m
    8
  • Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati!
    14h 46m
    1
  • Građani iseljavaju, Dodik bi da im "mijenja svijest"
    13h 8m
    0
  • Sutra Ivanjdan
    12h 52m
    0
  • Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku
    4h 47m
    0