Општина Источна Илиџа студентима уручила 42 стипендије од по 1.000 КМ

23.09.2021. 12:03
0
ИЗВОР: Катера

Руководство општине Источна Илиџа потписало је данас уговоре за стипендирање 42 успјешна студената која студирају на Универзитету у Источном Сарајеву, али и другим универзитетима, у износу од по 1000 КМ.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да је општина издвојила 42.000 КМ за финансирање стипендија и да ће оне бити исплаћене у четири мјесечне рате до краја године.

Слика

Фото: Катера

- Најприје је било планирано 30 стипендија, али је 42 студената испуњавало услове па смо одлучили да проширимо списак и обезбиједимо додатна средства у буџету – рекао је Божовић.

Он је истакао да је сигуран да ови млади људи заслужују много више, много боље, а да ће се општина Источна Илиџа потрудити да им створи много боље услове за живот.

Слика

Фото: Катера

Студент треће године Фармацеутског факултета у Сарајеву Његош Параш рекао је да сматра да општина Источна Илиџа стипендирањем студената побољшава статус младих на подручју саме општине, те да је ово подстицај студентима у њиховом образовању.

- Желим да се захвалим општини Источна Илиџа и начелнику Маринку Божовићу на указаној прилици да другу годину за редом будем стипендиста ове општине – истакао је Параш.

Ученик генерације Средњошколског центра „Источна Илиџа“ Срђан Лучић, који је уписао Електротехнички факултет у Београду, смјер софтверско инжењерство, захвалио се општини на овој финансијској помоћи.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    18h 35m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    16h 4m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    10h 18m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    15h 22m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    6h 30m
    0