Opština Istočna Ilidža studentima uručila 42 stipendije od po 1.000 KM

23.09.2021. 12:03
0
IZVOR: Katera

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža potpisalo je danas ugovore za stipendiranje 42 uspješna studenata koja studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, ali i drugim univerzitetima, u iznosu od po 1000 KM.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da je opština izdvojila 42.000 KM za finansiranje stipendija i da će one biti isplaćene u četiri mjesečne rate do kraja godine.

Slika

Foto: Katera

- Najprije je bilo planirano 30 stipendija, ali je 42 studenata ispunjavalo uslove pa smo odlučili da proširimo spisak i obezbijedimo dodatna sredstva u budžetu – rekao je Božović.

On je istakao da je siguran da ovi mladi ljudi zaslužuju mnogo više, mnogo bolje, a da će se opština Istočna Ilidža potruditi da im stvori mnogo bolje uslove za život.

Slika

Foto: Katera

Student treće godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu Njegoš Paraš rekao je da smatra da opština Istočna Ilidža stipendiranjem studenata poboljšava status mladih na području same opštine, te da je ovo podsticaj studentima u njihovom obrazovanju.

- Želim da se zahvalim opštini Istočna Ilidža i načelniku Marinku Božoviću na ukazanoj prilici da drugu godinu za redom budem stipendista ove opštine – istakao je Paraš.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Srđan Lučić, koji je upisao Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smjer softversko inženjerstvo, zahvalio se opštini na ovoj finansijskoj pomoći.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    23h 4m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    13h 24m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    23h 48m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    2h 37m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    2h 31m
    0