Оптимизам станује у Војковићима

08.08.2019. 19:12
0
ИЗВОР: SportDC

Фудбалери Фамоса из Војковића утакмицом против Јединства из Броца отварају нову сезону Друге лиге Републике Српске. 

Лоша прошлогодишња сезона, испод сваког реномеа Фамоса, натјерала је клуб на промјене, па се тако на мјесто шефа стручног штаба ФК Фамос вратио Владимир Дрињак. Успио је Дрињак током љета да ''затегне'' Мотористе, а ако је судити по припремним утакмицама Фамос спремно улази у нову сезону.

„Могу бити задовољан оним што смо урадили у припремном периоду. Видјело се у пријатељским утакмицама које смо одиграли доста добрих ствари. Нисмо одиграли ту генералку за викенд због заузетости терена, а током седмице нисмо жељели ризиковати, па смо само одиграли једну утакмицу подијељени у двије екипе. И то је дјеловало доста добро, па слободно могу рећи да смо спремни за предстојеће изазове“, рекао нам је Владимир Дрињак, тренер Фамоса.

Прво коло доноси дуел старих познаника Фамоса и Јединства из Броца. Било је неких промјена у играчком кадру код противника, али код куће се Фамос пита.

„Екипа као Јединство се мора респектовати. Већ годинама су друголигаш и екипа која је увијек у својим редовима имала неке квалитетне првотимце. Мало сам пратио, видим да је било неких промјена у играчком кадру, неки играчи су отишли, стигла су нека квалитетна имена попут Крсмановића из Радника и све нас то наводи на један опрез. Ипак, код куће се ми питамо и уколико ми будемо они прави бићемо јако близу побједе“.

Што се тиче остатка лиге, доста екипа ће испадати због скраћења лиге, тако да ће сигурно бити јако занимљиво, сматра Дрињак.

Послије дуже времена мислим да је ово прва сезона у којој неко од клубова није током љета наговијестио неку борбу за улазак у Прву лигу. Имали смо претходних година Јединство и Леотар, Слогу, Напредак, Звијезду 09. Ове сезоне је некако љето тихо. Али, нема сумње да ту има квалитетних екипа попут Дрине, Сутјеске, Леотара, Милића. Јако је битно добро ући у првенство, доста клубова ће испадати и нико нема право на кикс или неко опуштање“.

Што се тиче играчког кадра, он је задржан, а стигло је и неколико нових имена као што су повратник из Славије, Тихомир Лаловић, млади голман Марко Терзић, некада фудбалер Славије и Сутјеске, те Немања Стојановић, некада најбољи стријелац Славије у Првој лиги Републике Српске.

Добили смо на ширини играчког кадра. Поносан сам на то што смо готово увијек на тренингу имали минимум 22-3 играча, што је одлично. Са доласком неколико играча бићемо сигурно квалитетнији и можемо у сваком тренутку да се ослонимо на било ког играча“.

Предсједник Фамоса, уједно и начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, рекао је за наш портал да ће без сумње Фамос бити најпријатније изненађење лиге.

Некако је у претходне двије године дошло до једне смјене генерација у нашем клубу. Ми у клубу очекујемо да ће ови момци који су постепено улазили у тим тек показати своје право лице и да ће Фамос у сезони пред нама бити најпријатније изненађење лиге које ће наћи своје мјесто у самом врху табеле“, рекао је Маринко Божовић, те додао:

„У случају да играма на терену наши момци буду достојни борбе за улазак у Прву лигу Републике Српске, управа клуба, као и Општина ставиће своје расположиве капацитете на располагање Фамосу и потрудићемо се да заједно са свим заинтересованим пријатељима клуба обезбиједимо услове које тражи прволигашки ранг“.

Коментари 0
Повезане вијести
Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Војковићима Осамнаести свесрпски сабор културног стваралаштва отаџбине и расејања од 28. августа у Вој...
У основној школи у Војковићимa одржана приредба за будуће ђаке прваке (ФОТО) У основној школи у Војковићимa одржана приредба за будуће ђаке прваке (ФОТО)
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
Најчитаније
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    23h 21m
    0
  • Шеснаесто чека прабабино крило...
    22h 32m
    0
  • Невријеме у Српској, падао и град (ВИДЕО)
    1h 51m
    0
  • Пикси више неће бити селектор?!
    2h 10m
    0
  • ПУ Источно Сарајево: За шест мјесеци 270 случајева злоупотребе наркотика (ФОТО)
    5h 42m
    0