Оптужен због вишеструког насиља над родитељима и кћерком

18.03.2022. 09:13
0
ИЗВОР: СРНА

Окружно јавно тужилаштво Приједор подигло је оптужницу против мушкарца чији су иницијали С.Ж. због кривичног дјела насиље у породици или породичној заједници које је починио над својим родитељима и кћерком.

У оптужници се наводи да је С.Ж. у алкохолисаном стању 31. јула 2018. године око 18.00 часова у породичној кући у селу поред Приједора физички напао своју мајку С.М. и бацио је преко ограде терасе, а оца С.Р, који је мајци био притекао у помоћ, такође физички напао, оборио на под и рукама задао више удараца по глави и тијелу. Мајку је потом ухватио за главу и њоме више пута ударио од бетон терасе, од чега је она на тренутке губила свијест.

Оптужница га терети и да је 21. октобра исте године око 19.30 часова, такође пијан, кћерку С.С. вербално вријеђао, пријетио јој, физички напао, два пута ударио шаком у груди и леђа и давио је, објављено је на сајту Окружног јавног тужилаштва Приједор.

У оптужници се наводи да је у периоду од 12. до 14. децембра исте године оца вербално вријеђао, а затим и физички напао ударивши га више пута песницама по тијелу.

И отац и мајка и кћерка задобили су повреде које су у оптужници детаљно описане, чиме је повријеђен физички и психички интегритет чланова породице.

Законом је прописана новчана или казна затвора до три године за онога ко примјеном насиља и дрским или безобзирним понашањем угрожава спокојство, тјелесни интегритет или душевно здравље чланова своје породице.

Коментари 0
Повезане вијести
Сана се излила из корита у више приједорских насеља Сана се излила из корита у више приједорских насеља
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Малољетник осумњичен да је другарима пријетио убиством Малољетник осумњичен да је другарима пријетио убиством
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 13m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 8m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 56m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 2m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 30m
    0