"Орлови" славили против Мађарске у Будимпешти

24.03.2022. 22:01
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Фудбалери Србије побиједили су Мађарску резултатом 1:0 у пријатељској утакмици која је одиграна у Будимпешти.

Србија је повела у 35. минуту. Центрирао је Тадић из корнера, а Митровић је показао колико му је мало потребно да запријети противнику.

Погодио је пречку нападач Фулама, али ово ће се ипак водити као аутогол Нађа, који је након одбране Гулашија угурао лопту у своју мрежу.

ВАР је неколико минута провјеравао да ли је лопта прешла гол линију, након чега су мађарски арбитри донели одлуку, а србија је дошла до вођства.

Само шест минута касније запријетили су Мађари. Шалаи је био у доброј ситуацији, сјајно је шутирао након продора презимењака, али је његов ударац завршио поред гола Милинковић – Савића.

У 43. минуту могла је Србија и до другог кола, али је слободњак Сергеја Милинковића-Савића завршио поред гола.

Напао је Пикси у наставку. На самом старту другог полувремена двије измјене у Србији. Умјесто Андрије Живковића ће у других 45 минута играти Лука Јовић, док је Сашу Лукића замијенити Немања Радоњић.

Такође, уместо Филипа Костића ће у наставку меча ушао је Михаило Ристић, па је србија играла веома офанзивно са два нападача.

Велика прилика за Србију у 69. минуту. Настала је дужва у казненом простору домаћих након што је пробио Немања Радоњић, нису успијевали Мађари да “очисте” лопту из свог шеснаестерца, неко је повукао Митровића, а након асистенције ВАР-а главни судија одллучио је да нема ништа од пенала.

Само неколико минута касније Митровић је поново у прилици, изашао је сам пред голмана Мађарске који је у овом дуелу био успјешнији.

Коментари 0
Повезане вијести
Тадић на корак до апсолутног рекорда: За Србију изашао 105. пут! Тадић на корак до апсолутног рекорда: За Србију изашао 105. пут!
Репрезентација Србије задржала 34. мјесто на листи Фифе Репрезентација Србије задржала 34. мјесто на листи Фифе
Пресудна "битка" фудбалера Србије за пласман на ЕУРО Пресудна "битка" фудбалера Србије за пласман на ЕУРО
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    22h 4m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 59m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    22h 10m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    14h 25m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    11h 48m
    0