Оружане снаге БиХ расписале оглас за 300 нових војника

04.08.2023. 20:02
0
ИЗВОР: buka.com

Министарство одбране Босне и Херцеговине је данас, 4. августа 2023. године, објавило оглас за пријем 300 кандидата у професионалну војну службу у почетном чину војника Оружаних снага БиХ. Рок за предају пријава са пратећом документацијом је 21 дан, од дана објављивања на службеној интернет страници Министарстава одбране БиХ.

Пријемом у професионалну војну службу Оружаних снага БиХ, младићима и дјевојкама који испуњавају услове и буду одабрани кроз објективан и транспарентан процес пријема ће бити осигуран сталан, изазован и сигуран посао, као и могућност континуираног професионалног развоја и напредовања у каријери.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу ИИИ и ИВ степена, да нису млађи од 18 година нити старији од 27 година и да испуњавају услове огласа расписаног за одређена формацијска мјеста, која се попуњавају кандидатима из реда три народа у БиХ, као и из реда осталих.

Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати ће моћи преузети на службеној интернет страници Министарства одбране БиХ или лично добити од центара за регрутовање и транзицију, и информирати се путем сљедећих телефона:

Тестирања кандидата ће се обавити у центрима за регрутовање у: Сарајеву – касарна Рајловац, Бањој Луци – касарна Козара, Чапљини – касарна Божан Шимовић и Тузли – војна база Аеродром Дубраве.

Након завршених тестирања, Комисија за избор ће обавити интервју са најуспјешнијим кандидатима и, након завршеног интервјуа, извршити избор и предложити министру одбране БиХ кандидате за упућивање на основну војничку обуку.

Кандидати који успјешно заврше основну војничку обуку примају се у војну службу у почетном чину војника на формацијска мјеста на која буду изабрани у процесу пријема.

Коментари 0
Повезане вијести
Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица" Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица"
Ко ће на чело Оружаних снага БиХ? Ко ће на чело Оружаних снага БиХ?
Објављени конкурси за додјелу 1.065 стипендија студентима Објављени конкурси за додјелу 1.065 стипендија студентима
Најчитаније
 • Тестамент Максе Деспића
  12h 0m
  0
 • Отац убио сина, па извршио самоубиство
  10h 34m
  0
 • Дјечак Драгољуб Јеличић, јунак битке за Београд
  12h 3m
  0
 • У БиХ ухапшено 36 лица
  10h 17m
  0
 • Доктор Бабић пребачен на лијечење у Мостар
  8h 51m
  0