Оружане снаге БиХ расписале оглас за 300 нових војника

04.08.2023. 20:02
0
ИЗВОР: buka.com

Министарство одбране Босне и Херцеговине је данас, 4. августа 2023. године, објавило оглас за пријем 300 кандидата у професионалну војну службу у почетном чину војника Оружаних снага БиХ. Рок за предају пријава са пратећом документацијом је 21 дан, од дана објављивања на службеној интернет страници Министарстава одбране БиХ.

Пријемом у професионалну војну службу Оружаних снага БиХ, младићима и дјевојкама који испуњавају услове и буду одабрани кроз објективан и транспарентан процес пријема ће бити осигуран сталан, изазован и сигуран посао, као и могућност континуираног професионалног развоја и напредовања у каријери.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу ИИИ и ИВ степена, да нису млађи од 18 година нити старији од 27 година и да испуњавају услове огласа расписаног за одређена формацијска мјеста, која се попуњавају кандидатима из реда три народа у БиХ, као и из реда осталих.

Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати ће моћи преузети на службеној интернет страници Министарства одбране БиХ или лично добити од центара за регрутовање и транзицију, и информирати се путем сљедећих телефона:

Тестирања кандидата ће се обавити у центрима за регрутовање у: Сарајеву – касарна Рајловац, Бањој Луци – касарна Козара, Чапљини – касарна Божан Шимовић и Тузли – војна база Аеродром Дубраве.

Након завршених тестирања, Комисија за избор ће обавити интервју са најуспјешнијим кандидатима и, након завршеног интервјуа, извршити избор и предложити министру одбране БиХ кандидате за упућивање на основну војничку обуку.

Кандидати који успјешно заврше основну војничку обуку примају се у војну службу у почетном чину војника на формацијска мјеста на која буду изабрани у процесу пријема.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Припадници оружаних снага у потрази за Драгом Танасковићем Припадници оружаних снага у потрази за Драгом Танасковићем
Генерал Гојко Кнежевић сутра преузима дужност начелника Генерал Гојко Кнежевић сутра преузима дужност начелника
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    4h 26m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    22h 48m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    19h 56m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    23h 2m
    1
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    19h 10m
    0