Оружане снаге БиХ расписале оглас за 300 нових војника

04.08.2023. 20:02
0
ИЗВОР: buka.com

Министарство одбране Босне и Херцеговине је данас, 4. августа 2023. године, објавило оглас за пријем 300 кандидата у професионалну војну службу у почетном чину војника Оружаних снага БиХ. Рок за предају пријава са пратећом документацијом је 21 дан, од дана објављивања на службеној интернет страници Министарстава одбране БиХ.

Пријемом у професионалну војну службу Оружаних снага БиХ, младићима и дјевојкама који испуњавају услове и буду одабрани кроз објективан и транспарентан процес пријема ће бити осигуран сталан, изазован и сигуран посао, као и могућност континуираног професионалног развоја и напредовања у каријери.

На оглас се могу пријавити младићи и дјевојке који имају завршену средњу школу ИИИ и ИВ степена, да нису млађи од 18 година нити старији од 27 година и да испуњавају услове огласа расписаног за одређена формацијска мјеста, која се попуњавају кандидатима из реда три народа у БиХ, као и из реда осталих.

Потребне информације и обрасце за пријаву кандидати ће моћи преузети на службеној интернет страници Министарства одбране БиХ или лично добити од центара за регрутовање и транзицију, и информирати се путем сљедећих телефона:

Тестирања кандидата ће се обавити у центрима за регрутовање у: Сарајеву – касарна Рајловац, Бањој Луци – касарна Козара, Чапљини – касарна Божан Шимовић и Тузли – војна база Аеродром Дубраве.

Након завршених тестирања, Комисија за избор ће обавити интервју са најуспјешнијим кандидатима и, након завршеног интервјуа, извршити избор и предложити министру одбране БиХ кандидате за упућивање на основну војничку обуку.

Кандидати који успјешно заврше основну војничку обуку примају се у војну службу у почетном чину војника на формацијска мјеста на која буду изабрани у процесу пријема.

Коментари 0
Повезане вијести
Расписан конкурс за школовање кадета на грчким војним академијама Расписан конкурс за школовање кадета на грчким војним академијама
„Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школе (ФОТО/ВИДЕО) „Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школ...
Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
 • Демос више није дио власти у Палама
  20h 38m
  18
 • Павле Шкрба остварио тријумф у Мостару
  22h 27m
  0
 • Ко остварује право на стамбени кредит из средстава ИРБ-а?
  22h 46m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  3h 10m
  0
 • Гол Јовића који је Србију оставио у игри за други круг (ВИДЕО)
  20h 6m
  0