Оружане снаге Русије ликвидирале око 180 страних плаћеника у Украјини

13.03.2022. 19:50
2
ИЗВОР: sputniknews.com

Руска војска је у недjељу ујутру напала центре за обуку украјинских оружаних снага у селу Старичи и на војном полигону Јаворовски прецизним далекометним оружјем, убивши око 180 страних плаћеника и уништивши велику количину страног наоружања, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

Према његовим ријечима, на овим објектима је кијевски режим распоредио „центар за обуку и борбену координацију страних плаћеника прије слања у подручја борбених дејстава против руске војске, као и базу за складиштење наоружања и војне опреме која долази из иностранства.

Уништено 3.736 украјинских војних инфраструктурних објеката

Током 18 дана војне специјалне операције у Украјини, руска војска је уништила 3.736 инфраструктурних објеката украјинске војске, рекао је Игор Конашенков на конференцији за новинаре.

- Укупно је током операције онеспособљено 3.736 војних инфраструктурних објеката Украјине. Уништено је 100 авиона, 139 беспилотних летjелица, 1.234 тенка и других оклопних борбених возила, 122 вишецијевна ракетна система, 452 јединице пољске артиљерије и минобацачка топа, 1.013 специјалних војних возила - навео је Конашенков.

Конашенков је, такође, рекао да Оружане снаге Руске Федерације и група трупа ЛНР настављају офанзиву и да је успостављена пуна контрола над још шест насеља.

- Оружане снаге Руске Федерације су у офанзивним акцијама успоставиле пуну контролу над насељима Павловка, Николское, Благодатное, Водиановка и Владимировка. Напредовање за дан било је до девет километара. Групација трупа ЛНР је, настављајући офанзивне операције, ослободила град Попаснаја од националиста - рекао је Конашенков.

Генерал је рекао да су руске трупе у недјељу обориле један украјински авион и 11 војних дронова, укључујући два „бајрактара“.

Он је додао да су руска оперативно-тактичка, војна и беспилотна авијација погодиле 46 објеката украјинских оружаних снага, укључујући три командна мјеста, један противваздушни ракетни систем, два складишта муниције и 33 складишта војне опреме.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Predator 15.03.2022. 13:38
    Samo 180!? Ima toga mnogo vise
  • Generic placeholder image
    Krle 13.03.2022. 20:32
    Aferim ako su roknuli ove pse rata,došli da za prljavi novac ubijaju Ruse. Sada neka im fratri čitaju Ave Mariju i neka ih anđeli čuvaju. Zlo raditi a dobru se nadati ne može zajedno. Samo nacističke svinje gaziti do poslednjeg, nema popuštanja i milosti.
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    3h 10m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    13h 28m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    13h 34m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    13h 32m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    12h 23m
    0