Oružane snage Rusije likvidirale oko 180 stranih plaćenika u Ukrajini

13.03.2022. 19:50
2
IZVOR: sputniknews.com

Ruska vojska je u nedjelju ujutru napala centre za obuku ukrajinskih oružanih snaga u selu Stariči i na vojnom poligonu Javorovski preciznim dalekometnim oružjem, ubivši oko 180 stranih plaćenika i uništivši veliku količinu stranog naoružanja, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

Prema njegovim riječima, na ovim objektima je kijevski režim rasporedio „centar za obuku i borbenu koordinaciju stranih plaćenika prije slanja u područja borbenih dejstava protiv ruske vojske, kao i bazu za skladištenje naoružanja i vojne opreme koja dolazi iz inostranstva.

Uništeno 3.736 ukrajinskih vojnih infrastrukturnih objekata

Tokom 18 dana vojne specijalne operacije u Ukrajini, ruska vojska je uništila 3.736 infrastrukturnih objekata ukrajinske vojske, rekao je Igor Konašenkov na konferenciji za novinare.

- Ukupno je tokom operacije onesposobljeno 3.736 vojnih infrastrukturnih objekata Ukrajine. Uništeno je 100 aviona, 139 bespilotnih letjelica, 1.234 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 122 višecijevna raketna sistema, 452 jedinice poljske artiljerije i minobacačka topa, 1.013 specijalnih vojnih vozila - naveo je Konašenkov.

Konašenkov je, takođe, rekao da Oružane snage Ruske Federacije i grupa trupa LNR nastavljaju ofanzivu i da je uspostavljena puna kontrola nad još šest naselja.

- Oružane snage Ruske Federacije su u ofanzivnim akcijama uspostavile punu kontrolu nad naseljima Pavlovka, Nikolskoe, Blagodatnoe, Vodianovka i Vladimirovka. Napredovanje za dan bilo je do devet kilometara. Grupacija trupa LNR je, nastavljajući ofanzivne operacije, oslobodila grad Popasnaja od nacionalista - rekao je Konašenkov.

General je rekao da su ruske trupe u nedjelju oborile jedan ukrajinski avion i 11 vojnih dronova, uključujući dva „bajraktara“.

On je dodao da su ruska operativno-taktička, vojna i bespilotna avijacija pogodile 46 objekata ukrajinskih oružanih snaga, uključujući tri komandna mjesta, jedan protivvazdušni raketni sistem, dva skladišta municije i 33 skladišta vojne opreme.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Predator 15.03.2022. 13:38
    Samo 180!? Ima toga mnogo vise
  • Generic placeholder image
    Krle 13.03.2022. 20:32
    Aferim ako su roknuli ove pse rata,došli da za prljavi novac ubijaju Ruse. Sada neka im fratri čitaju Ave Mariju i neka ih anđeli čuvaju. Zlo raditi a dobru se nadati ne može zajedno. Samo nacističke svinje gaziti do poslednjeg, nema popuštanja i milosti.
Povezane vijesti
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
U raketnom napadu na Sevastopolj poginule četiri osobe, ranjeno 151 U raketnom napadu na Sevastopolj poginule četiri osobe, ranjeno 151
Preokret Ukrajinaca protiv Slovaka Preokret Ukrajinaca protiv Slovaka
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 6m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 1m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 55m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 4m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 14m
    0