Оскрнављено православно гробље у селу Свињаре

07.11.2020. 20:41
0
ИЗВОР: СРНА

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује скрнављење православног гробља у селу Свињаре код Косовске Митровице и скреће пажњу да је рушење споменика српских породица на Косову и Метохији, постала учестала појава, без преседана у цивилизованом свијету.

- Ово је данас, на Задушнице, када се српски народ моли и сећа својих мртвих, јасна порука да екстремисти чак ни мртвим Србима не дају мира-  нагласили су из Канцеларија за Косово и Метохију.

Од привремених институција самоуправе у Приштини и представника међународне заједнице, Канцеларија захтијева да уложе озбиљан и искрен напор да би починиоци овог, али и свих других злодјела над Србима, њиховим гробовима, светињама и имовином, били идентификовани и кажњени.

Канцеларија подсјећа да спаљене цркве и манастири, разрушени споменици и прекопани гробови, узурпирана имања, представљају праву слику данашњег самопроглашеног Косова.

- Показују да смо, у тренутку када се води дијалог Београда и Приштине, нажалост још далеко од било какве нормализације односа- нагласили су из Канцеларије.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 44m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 36m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    12h 27m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    16h 12m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    7h 19m
    4