Oskrnavljeno pravoslavno groblje u selu Svinjare

07.11.2020. 20:41
0
IZVOR: SRNA

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje skrnavljenje pravoslavnog groblja u selu Svinjare kod Kosovske Mitrovice i skreće pažnju da je rušenje spomenika srpskih porodica na Kosovu i Metohiji, postala učestala pojava, bez presedana u civilizovanom svijetu.

- Ovo je danas, na Zadušnice, kada se srpski narod moli i seća svojih mrtvih, jasna poruka da ekstremisti čak ni mrtvim Srbima ne daju mira-  naglasili su iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Od privremenih institucija samouprave u Prištini i predstavnika međunarodne zajednice, Kancelarija zahtijeva da ulože ozbiljan i iskren napor da bi počinioci ovog, ali i svih drugih zlodjela nad Srbima, njihovim grobovima, svetinjama i imovinom, bili identifikovani i kažnjeni.

Kancelarija podsjeća da spaljene crkve i manastiri, razrušeni spomenici i prekopani grobovi, uzurpirana imanja, predstavljaju pravu sliku današnjeg samoproglašenog Kosova.

- Pokazuju da smo, u trenutku kada se vodi dijalog Beograda i Prištine, nažalost još daleko od bilo kakve normalizacije odnosa- naglasili su iz Kancelarije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    23h 42m
    13
  • Preminula Vera Grgić
    5h 53m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    6h 37m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    10h 42m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    10h 46m
    2