Оскрнављен споменик српским жртвама на Казанима

29.09.2023. 13:23
2
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево добило је пријаву да је протекле ноћи на Казанима оскрнављен споменик убијеним грађанима Сарајева, рекла је Срни портпарол кантоналног МУП-а Мерсиха Новалић.

Новалићева је додала да су екипе изашле на терен.

На споменику, који је 2021. године подигнут одлуком Градског вијећа Сарајева, црвеним спрејом је исписано "Живи Цацо у нама".

Убиства Срба на локалитету Казани на Требевићу починили су припадници 10. брдске бригаде такозване Армије БиХ под командом Мушана Топаловића Цаце.

Срби су довођени изнад јаме гдје су убијани ватреним и хладним оружјем, након чега су њихова тијела бацана у јаму.

За злочине на Казанима на казне од 10 мјесеци до шест година затвора до сада је осуђено 14 војника такозване Армије БиХ.

Текст исписан на споменику на Казанима изазвао је бројне расправе, јер се на плочи не наводе починиоци злочина, нити националност жртава, већ само њихова имена.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Krcko 29.09.2023. 20:41
    Još jedan očigledan dokaz od hiljadu da nema nikavog suživota sa satrapima i zločincima nad Srpskim narodom. Dobro se podsjetiti riječi našeg nobelovca Ive Andrića "Bosna je zemlja straha i mržnje". Tako da je uzaludno gajiti bilo kakve nade u bilo kakakv suživot i međunacionalnu i vjersku toleranciju.Toga nikad nije bilo, niti će biti. Ovo neka bude nauk za mlade generacije i one koje će tek doći.
  • Generic placeholder image
    Aaa 29.09.2023. 14:39
    Velike srbende samo vi njima izdajite i prodajite stanove po Lukavici.... Vidite kako su oni fini ljudi. Ja nebi dao stan da se kuoi ako nemas Krstenicu, al srbin i dijete daje za pare a ovamo glavni kad je pricati....
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    23h 43m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    20h 22m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    16h 40m
    7
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    20h 17m
    1
  • Невен Тушевљак трчи 120 километара, од Мркоњића до Острога
    22h 49m
    1