Осма побједа Српкиња, Тајланђанке нису имале шансу

07.10.2022. 18:15
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Одбојкашице Србије наставиле су са сјајним партијама на Свјетском првенству. Актуелне шампионке планете савладале су у Лођу репрезентацију Тајланда са 3:0 (25:23, 25:17, 25:15) и уписале осму побједу на шампионату, седму максималну без изгубљеног сета.

Посебну тежину овом тријумфу даје чињеница да је извојеван без најбоље играчице Тијане Бошковић, коју је селектор Сантарели одморио на овом мечу и спремио за финиш такмичења када почиње борба за медаље.

Само у првом сету Тајланђанке су биле равноправан ривал. Повеле су са 4:1, али су српкиње брзо стигле и диктирале темпо све до финиша.

Послије неколико грешака Ане Бјелице Тајланђанке су повеле са 22:21, али су девојке смогле снаге да преокрену резулта ти блоком за 25:23 поведу са 1:0 у сетовима.

У другом сету већ није било проблема. Српкиње су од средине држале разлику од четири поена која је расла и на крају са 21:17 ријешиле у своју корист тај дио игре.

Трећи сет био је пука формалност, прегажене Тајланђанке само су немо посматрале доминацију српских дјевојка које су у великом стилу потврдиле максималну побједу којом су овериле прво мјесто у групи пред четвртфинале.

У одсуству Тијане Бошковић, Ана Бјелица је била најефикаснија са 15 поена, пратиле су је Миленковић са 14, Алексић и Стевановић са по десет, Михајловић са девет, Дрча са три, и Бошковић са једним поеном.

На другој страни, код Тајланђанки најбоља је била Кокрам са посам поена.

Наредни меч на Свјетском првенству Српкиње  играју у суботу од 17.30 часова против Турске.

 

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    14h 26m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    11h 55m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    11h 13m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    6h 9m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    2h 21m
    0