Osma pobjeda Srpkinja, Tajlanđanke nisu imale šansu

07.10.2022. 18:15
0
IZVOR: glassrpske.com

Odbojkašice Srbije nastavile su sa sjajnim partijama na Svjetskom prvenstvu. Aktuelne šampionke planete savladale su u Lođu reprezentaciju Tajlanda sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:15) i upisale osmu pobjedu na šampionatu, sedmu maksimalnu bez izgubljenog seta.

Posebnu težinu ovom trijumfu daje činjenica da je izvojevan bez najbolje igračice Tijane Bošković, koju je selektor Santareli odmorio na ovom meču i spremio za finiš takmičenja kada počinje borba za medalje.

Samo u prvom setu Tajlanđanke su bile ravnopravan rival. Povele su sa 4:1, ali su srpkinje brzo stigle i diktirale tempo sve do finiša.

Poslije nekoliko grešaka Ane Bjelice Tajlanđanke su povele sa 22:21, ali su devojke smogle snage da preokrenu rezulta ti blokom za 25:23 povedu sa 1:0 u setovima.

U drugom setu već nije bilo problema. Srpkinje su od sredine držale razliku od četiri poena koja je rasla i na kraju sa 21:17 riješile u svoju korist taj dio igre.

Treći set bio je puka formalnost, pregažene Tajlanđanke samo su nemo posmatrale dominaciju srpskih djevojka koje su u velikom stilu potvrdile maksimalnu pobjedu kojom su overile prvo mjesto u grupi pred četvrtfinale.

U odsustvu Tijane Bošković, Ana Bjelica je bila najefikasnija sa 15 poena, pratile su je Milenković sa 14, Aleksić i Stevanović sa po deset, Mihajlović sa devet, Drča sa tri, i Bošković sa jednim poenom.

Na drugoj strani, kod Tajlanđanki najbolja je bila Kokram sa posam poena.

Naredni meč na Svjetskom prvenstvu Srpkinje  igraju u subotu od 17.30 časova protiv Turske.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Za malom Dankom se i dalje traga Za malom Dankom se i dalje traga
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    5h 8m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    18h 5m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    2h 19m
    1
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    16h 27m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    18h 41m
    3