Јачањем психосоцијалних вјештина ученика предуприједити насиље у школама

11.03.2021. 14:04
0
ИЗВОР: Катера

 „Иновативни и научно утемељени приступи у превенцији насиља и развоју друштва које показује нулту толеранцију према свим облицима насилног понашања“ назив је панел- дискусије која је одржана данас у Скупштини града Источно Сарајево.

Ова дискусија представља завршну активност пројекта "Учествовање заједнице у смањењу родних стереотипа у уклањања насиља над дјевојчицама и женама у БиХ", који заједно реализују Форум театар, Средњошколски центар Источна Илиџа, Центар за социјални рад,  као и друге институције са подручја града.

Директор Форум театра и умјетнички директор и координатор Буди мушко луба и буди женско савеза (БМК&БЖС) Источно Сарајево Витомир Митрић  рекао је да је пројекат почео у марту прошле године, а да је данашња дискусија само круна тог пројекта.

Он је истакао да ће учесници говорити о самом пројекту, али и о томе како га успјешно примијенити у пракси како у Источном Сарајеву тако и у другим градовима широм Републике Српске.

Школски психолог у Средњошколском центру Источна Илиџа Сања Васковић навела је овај пројекат реализован у тешким и специфичним условима, да је организован велики број радионица за ученике, онлајн, али и у школи, кроз које су дјеца охрабривана да пријаве било који облик насиља, уколико он постоји.

У овој школи нема пуно пријављених случајева насиља, али да је сваки, па и најмањи број, забрињавајући – нагласила је она.

Она је навела да су најчешћи облици насиља међу дјецом називање погрдним именима и да је тај проблем успјешно ријешен, истичући да су дјеца у овом случаја сама дошла да пријаве проблем.

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 22m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 53m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    14h 16m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    10h 9m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    6h 4m
    2