Основци из Источне Илиџе посјетили Црвене стијене на Романији

08.04.2024. 13:36
0
ИЗВОР: katera.news

Спортско-рекреативни центар “Источна Илиџа” креирао је програм обуке из области планинарства, екологије и познавања природе за ученике основних школа са подручја Источне Илиџе.

У претходна два мјесеца, у оквиру наведеног програма, Миодраг Станић из овог центра одржао је низ предавања током којих су ученици стекли теоретска знања из наведених области.

Након завршене теоретске обуке током протеклог викенда су организоване прве активности у природи, а укупно 94 ученика из основних школа “Петар Петровић Његош” и “Јован Дучић” посјетили су Црвене стијене на Романији и манастир Соколица на Сокоцу, навели су из Општине Источна Илиџа.

Ученици су обишли два видиковца на гребену платоа Романије, планинарски дом Црвене стијене, упознали се са пратећом инфраструктуром на стазама, примјењивали практична знања из области топографије, практично вјежбали коришћење бусоле и топографске карте.

Овај програм је одобрило Министарство просвјете и културе Републике Српске, те подржале основне школе са подручја Источне Илиџе.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом на Велики четвртак служи литургију на Равној Романији Митрополит Хризостом на Велики четвртак служи литургију на Равној Романији
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    34m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 43m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 48m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 31m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    11h 45m
    0