Osnovci iz Istočne Ilidže posjetili Crvene stijene na Romaniji

08.04.2024. 13:36
0
IZVOR: katera.news

Sportsko-rekreativni centar “Istočna Ilidža” kreirao je program obuke iz oblasti planinarstva, ekologije i poznavanja prirode za učenike osnovnih škola sa područja Istočne Ilidže.

U prethodna dva mjeseca, u okviru navedenog programa, Miodrag Stanić iz ovog centra održao je niz predavanja tokom kojih su učenici stekli teoretska znanja iz navedenih oblasti.

Nakon završene teoretske obuke tokom proteklog vikenda su organizovane prve aktivnosti u prirodi, a ukupno 94 učenika iz osnovnih škola “Petar Petrović Njegoš” i “Jovan Dučić” posjetili su Crvene stijene na Romaniji i manastir Sokolica na Sokocu, naveli su iz Opštine Istočna Ilidža.

Učenici su obišli dva vidikovca na grebenu platoa Romanije, planinarski dom Crvene stijene, upoznali se sa pratećom infrastrukturom na stazama, primjenjivali praktična znanja iz oblasti topografije, praktično vježbali korišćenje busole i topografske karte.

Ovaj program je odobrilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, te podržale osnovne škole sa područja Istočne Ilidže.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom na Veliki četvrtak služi liturgiju na Ravnoj Romaniji Mitropolit Hrizostom na Veliki četvrtak služi liturgiju na Ravnoj Romaniji
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    21h 5m
    0
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    21h 23m
    5
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    21h 59m
    8
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    18h 54m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    17h 56m
    0