Основна школа „Пале“ прва на такмичењу „Чиста умјетност“

21.11.2022. 09:53
0
ИЗВОР: katera.news

Основна школа „Пале“ освојила је прво мјесто на такмичењу "Чиста умјетност за чисту природу“. Такмичење су организовале компаније „Нестле“ и „Let’s Do It“.

Ученици основних школа из цијеле БиХ такмичиле су се у изради скулптура од рециклираних материјала, а све с циљем подизања еколошке свијести и промоције очувања животне средине.

- Наша школа је захваљујући гласовима грађана ушла у првих пет од укупно 94 пријављене школе, а након гласова жирија, освојила је прво мјесто - саопштили су из ове школе.

Слика

Фото: ospale.org

Чланови еколошке и ликовне секције представили су своју школу израдом рибе од пластичних флаша, чепова и кеса.

- Скулптура је симболично представила загађење ријека у БиХ пластичним отпадом које има посљедице на цијели ријечни екосистем - додали су из Основне школе "Пале".

Израду скулптуре пратила је наставница ликовне културе Сања Грујић уз подршку наставнице Јелене Елез Пржуљ.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Ученици Средње школе „28. јуни“ побједници такмичења „РЕХИТ“ у Бањалуци Ученици Средње школе „28. јуни“ побједници такмичења „РЕХИТ“ у Бањалуци
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    20h 12m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 47m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 55m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 46m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    2h 13m
    0