Osnovna škola „Pale“ prva na takmičenju „Čista umjetnost“

21.11.2022. 09:53
0
IZVOR: katera.news

Osnovna škola „Pale“ osvojila je prvo mjesto na takmičenju "Čista umjetnost za čistu prirodu“. Takmičenje su organizovale kompanije „Nestle“ i „Let’s Do It“.

Učenici osnovnih škola iz cijele BiH takmičile su se u izradi skulptura od recikliranih materijala, a sve s ciljem podizanja ekološke svijesti i promocije očuvanja životne sredine.

- Naša škola je zahvaljujući glasovima građana ušla u prvih pet od ukupno 94 prijavljene škole, a nakon glasova žirija, osvojila je prvo mjesto - saopštili su iz ove škole.

Slika

Foto: ospale.org

Članovi ekološke i likovne sekcije predstavili su svoju školu izradom ribe od plastičnih flaša, čepova i kesa.

- Skulptura je simbolično predstavila zagađenje rijeka u BiH plastičnim otpadom koje ima posljedice na cijeli riječni ekosistem - dodali su iz Osnovne škole "Pale".

Izradu skulpture pratila je nastavnica likovne kulture Sanja Grujić uz podršku nastavnice Jelene Elez Pržulj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    9h 22m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    9h 4m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    9h 58m
    3
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    23h 39m
    0
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    6h 53m
    0