Остојић: „Сарајево сафари“ са измишљеном темом и актерима има за циљ сатанизацију српског народа

01.09.2022. 09:15
1
ИЗВОР: katera.news

Предсједник БОРС-а Радан Остојић коментарисао је филм „Сарајево сафари“, словеначког режисера Мирана Зупанича.

Остојић се осврнуо и на интервју који је Миран Зупанич дао медијској кући „Ал Џазира Балканс“, поводом промоције истоименог филма, у којем се говори о наводном "лову на људе" на сарајевском ратишту током грађанског рата у БиХ, односно о томе да су богати странци новцем плаћали могућност да са положаја Војске Републике Српске пуцају и убијају цивиле у Сарајеву.

Саопштење преносимо у цјелости.

- Нормалан човјек када коментарише овакве морбидне измишљотине, односно лажи, мора да се запита шта је узрок истих. Да ли је у питању мржња према једном народу као патолошка појава или је у питању наручен и добро плаћен посао у циљу стицања позамашне новчане сатисфакције.

Значи, у питању је психичка болест аутора која захтјева неодложно неуропсихијатријско посматрање и лијечење, или се пак ради о неморалном поступању ради личног богаћења.

Без обзира на узроке и поводе, предметни филм са измишљеном темом и још измишљенијим актерима за циљ има сатанизацију српског народа. Односно ово је циљ наручиоца и аутора, а сам филм јесте средство за остварење поменутог циља.

Град у коме се одвија имагинарна радња овог ремек дјела филмске кинематографије прије рата био је српски колико и муслимански. У њему више Срба нема, а муслимана и џамија је све више. Никада у животу нисам видио ни чуо да ловци бјеже од ловине. Срби су часно и поштено бранили своја вјековна огњишта, земљу својих прадедова коју су у рату одбранили, а у миру морали напустити.

Одлазећи из родног и никад непрежаљеног града са собом су носили чак и гробове својих предака.

Кога у овом граду више нема? Ко је протјеран, а ко је остао? Ко је џелат, а ко жртва? Ко је ловац, а ко ловина? Ловци су у Сарајево долазили из исламских земаља да лове Србе ради џихада, а на сафари су долазили војници НАТО алијансе у авионима из којих су бацали бомбе са осиромашеним уранијумом демонстрирајући савремени начин лова на Србе. То је у ствари права истина и тема за филм са објективним садржајем. Међутим овакав филм за муслимане и западне моћнике не би био прихватљив јер би се бавио истином а истина за њих представља појам који нема значење.

Умјесто истине вјероватно ће инспирацију за ново филмско дјело потражити у америчком филму ,,Осми путнику коме су Срби деведесетих година прошлог вијека у Сарајево довели биће са друге планете као супероружје за убијање муслимана. Машта за сатанизацију свега што је српско за муслимане је неисцрпна инспирација.

У оваквој БиХ суживот и помирење је дефинитивно имагинарна ствар, као и тема предметног филма!

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Славко 01.09.2022. 09:45
    Давно је Његош записао:
    Трговац те лаже са смијехом,
    Жена лаже сузе просипљући,
    Нико крупно ка Турчин не лаже
Повезане вијести
Албанац који је задужио Србе Албанац који је задужио Србе
Мучки напад на Алексиће у Грачаници дубоко забринуо све Србе Мучки напад на Алексиће у Грачаници дубоко забринуо све Србе
Забачено село на Крфу скрива епску причу о српско-грчком пријатељству Забачено село на Крфу скрива епску причу о српско-грчком пријатељству
Најчитаније
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    21h 50m
    0
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    23h 27m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    22h 21m
    0
  • Мртве рибе плутају по мору
    19h 29m
    0
  • Планирани прекиди електричне енергије
    5h 18m
    0