Ostojić: „Sarajevo safari“ sa izmišljenom temom i akterima ima za cilj satanizaciju srpskog naroda

01.09.2022. 09:15
1
IZVOR: katera.news

Predsjednik BORS-a Radan Ostojić komentarisao je film „Sarajevo safari“, slovenačkog režisera Mirana Zupaniča.

Ostojić se osvrnuo i na intervju koji je Miran Zupanič dao medijskoj kući „Al Džazira Balkans“, povodom promocije istoimenog filma, u kojem se govori o navodnom "lovu na ljude" na sarajevskom ratištu tokom građanskog rata u BiH, odnosno o tome da su bogati stranci novcem plaćali mogućnost da sa položaja Vojske Republike Srpske pucaju i ubijaju civile u Sarajevu.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

- Normalan čovjek kada komentariše ovakve morbidne izmišljotine, odnosno laži, mora da se zapita šta je uzrok istih. Da li je u pitanju mržnja prema jednom narodu kao patološka pojava ili je u pitanju naručen i dobro plaćen posao u cilju sticanja pozamašne novčane satisfakcije.

Znači, u pitanju je psihička bolest autora koja zahtjeva neodložno neuropsihijatrijsko posmatranje i liječenje, ili se pak radi o nemoralnom postupanju radi ličnog bogaćenja.

Bez obzira na uzroke i povode, predmetni film sa izmišljenom temom i još izmišljenijim akterima za cilj ima satanizaciju srpskog naroda. Odnosno ovo je cilj naručioca i autora, a sam film jeste sredstvo za ostvarenje pomenutog cilja.

Grad u kome se odvija imaginarna radnja ovog remek djela filmske kinematografije prije rata bio je srpski koliko i muslimanski. U njemu više Srba nema, a muslimana i amija je sve više. Nikada u životu nisam vidio ni čuo da lovci bježe od lovine. Srbi su časno i pošteno branili svoja vjekovna ognjišta, zemlju svojih pradedova koju su u ratu odbranili, a u miru morali napustiti.

Odlazeći iz rodnog i nikad neprežaljenog grada sa sobom su nosili čak i grobove svojih predaka.

Koga u ovom gradu više nema? Ko je protjeran, a ko je ostao? Ko je elat, a ko žrtva? Ko je lovac, a ko lovina? Lovci su u Sarajevo dolazili iz islamskih zemalja da love Srbe radi ihada, a na safari su dolazili vojnici NATO alijanse u avionima iz kojih su bacali bombe sa osiromašenim uranijumom demonstrirajući savremeni način lova na Srbe. To je u stvari prava istina i tema za film sa objektivnim sadržajem. Međutim ovakav film za muslimane i zapadne moćnike ne bi bio prihvatljiv jer bi se bavio istinom a istina za njih predstavlja pojam koji nema značenje.

Umjesto istine vjerovatno će inspiraciju za novo filmsko djelo potražiti u američkom filmu ,,Osmi putniku kome su Srbi devedesetih godina prošlog vijeka u Sarajevo doveli biće sa druge planete kao superoružje za ubijanje muslimana. Mašta za satanizaciju svega što je srpsko za muslimane je neiscrpna inspiracija.

U ovakvoj BiH suživot i pomirenje je definitivno imaginarna stvar, kao i tema predmetnog filma!

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Slavko 01.09.2022. 09:45
    Davno je Njegoš zapisao:
    Trgovac te laže sa smijehom,
    Žena laže suze prosipljući,
    Niko krupno ka Turčin ne laže
Povezane vijesti
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Na današnji dan počinjen najveći pokolj nad Srbima Na današnji dan počinjen najveći pokolj nad Srbima
Zatražene hitne akcije međunarodne zajednice radi zaštite Srba Zatražene hitne akcije međunarodne zajednice radi zaštite Srba
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    7h 6m
    0
  • Krađa u Palama
    5h 24m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    19h 43m
    2
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    23h 31m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    1h 51m
    0