Остојић: Захтијевати хитно пуштање генерала Младића ради лијечења

12.09.2022. 11:14
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је да власти Републике Српске морају захтијевати од Хашког трибунала да генерал Ратко Младић хитно буде пуштен на слободу ради адекватног лијечења, јер му је живот у опасности.

- Српски заточеници немају потребну здравствену заштиту у Хашком трибуналу због чега их је велики број раније преминуо или се тренутно налази у тешком здравственом стању. Генерал Младић треба по властитом избору да изабере земљу гдје ће се лијечити - рекао је Остојић Срни.

Остојић је напоменуо да Република Српска не треба да се обазире на реаговања из ФБиХ, која има негативан став према улози генерала Младића у протеклом рату.

- Под командом генерала Младића Војска Републике Српске је сачувала српски народ од геноцида на овим просторима и дала немјерљив допринос у стварању Републике Српске - истакао је Остојић.

Остојић је нагласио да је генерал Младић српски херој, чији ће лик и дјело заувијек бити исписани у српској историји, коју нико никада неће моћи фалсификовати и довести у питање.

Генералов син Дарко Младић рекао је раније Срни да је здравствено стање генерала Младића, који се налази у болници у Хагу, најтеже до сада и да се први пут од када је у Холандији жали на јаке болове и општу слабост.

Коментари 0
Повезане вијести
Здравствено стање генерала Ратка Младића веома озбиљно Здравствено стање генерала Ратка Младића веома озбиљно
Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију
Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 7m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 9m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 2m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 7m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 10m
    1