Остојић: Захтијевати хитно пуштање генерала Младића ради лијечења

12.09.2022. 11:14
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је да власти Републике Српске морају захтијевати од Хашког трибунала да генерал Ратко Младић хитно буде пуштен на слободу ради адекватног лијечења, јер му је живот у опасности.

- Српски заточеници немају потребну здравствену заштиту у Хашком трибуналу због чега их је велики број раније преминуо или се тренутно налази у тешком здравственом стању. Генерал Младић треба по властитом избору да изабере земљу гдје ће се лијечити - рекао је Остојић Срни.

Остојић је напоменуо да Република Српска не треба да се обазире на реаговања из ФБиХ, која има негативан став према улози генерала Младића у протеклом рату.

- Под командом генерала Младића Војска Републике Српске је сачувала српски народ од геноцида на овим просторима и дала немјерљив допринос у стварању Републике Српске - истакао је Остојић.

Остојић је нагласио да је генерал Младић српски херој, чији ће лик и дјело заувијек бити исписани у српској историји, коју нико никада неће моћи фалсификовати и довести у питање.

Генералов син Дарко Младић рекао је раније Срни да је здравствено стање генерала Младића, који се налази у болници у Хагу, најтеже до сада и да се први пут од када је у Холандији жали на јаке болове и општу слабост.

Коментари 0
Повезане вијести
Здравствено стање Ратка Младића "стабилно лоше" Здравствено стање Ратка Младића "стабилно лоше"
Дарко Младић потврдио да је здравствено стање Ратка Младића тешко и озбиљно Дарко Младић потврдио да је здравствено стање Ратка Младића тешко и озбиљно
Здравствено стање генерала Ратка Младића веома озбиљно Здравствено стање генерала Ратка Младића веома озбиљно
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    9h 21m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    10h 56m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    19h 20m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    18h 17m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    13h 0m
    9