Остојић: Захтијевати хитно пуштање генерала Младића ради лијечења

12.09.2022. 11:14
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је да власти Републике Српске морају захтијевати од Хашког трибунала да генерал Ратко Младић хитно буде пуштен на слободу ради адекватног лијечења, јер му је живот у опасности.

- Српски заточеници немају потребну здравствену заштиту у Хашком трибуналу због чега их је велики број раније преминуо или се тренутно налази у тешком здравственом стању. Генерал Младић треба по властитом избору да изабере земљу гдје ће се лијечити - рекао је Остојић Срни.

Остојић је напоменуо да Република Српска не треба да се обазире на реаговања из ФБиХ, која има негативан став према улози генерала Младића у протеклом рату.

- Под командом генерала Младића Војска Републике Српске је сачувала српски народ од геноцида на овим просторима и дала немјерљив допринос у стварању Републике Српске - истакао је Остојић.

Остојић је нагласио да је генерал Младић српски херој, чији ће лик и дјело заувијек бити исписани у српској историји, коју нико никада неће моћи фалсификовати и довести у питање.

Генералов син Дарко Младић рекао је раније Срни да је здравствено стање генерала Младића, који се налази у болници у Хагу, најтеже до сада и да се први пут од када је у Холандији жали на јаке болове и општу слабост.

Коментари 0
Повезане вијести
Љекари из Српске прегледали генерала Младића, сутра конзилијарна одлука Љекари из Српске прегледали генерала Младића, сутра конзилијарна одлука
Тим српских љекара отпутовао у Хаг да прегледа генерала Младића Тим српских љекара отпутовао у Хаг да прегледа генерала Младића
Тим љекара из Српске путује сутра у Хаг да прегледа генерала Младића Тим љекара из Српске путује сутра у Хаг да прегледа генерала Младића
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  11h 25m
  2
 • Здравствено стање генерала Младића веома тешко
  23h 30m
  5
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  5h 7m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  8h 37m
  6
 • Земљотрес у БиХ
  3h 16m
  0