Осумњичен да је са женом из БиХ крио кокаин и хероин

05.10.2022. 13:31
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Држављанина Србије (40) и држављанку БиХ (24) хрватска полиција сумњичи да су у кући и аутомобилу скривали готово четири килограма кокаина, пола килограма хероина и преко 30 килограма пуњења за повећање масе, саопштила је Полицијска управа загребачка.

Наиме, сумња се да су осумњичени с циљем даље препродаје и остваривања противправне имовинске користи, набављали веће количине кокаина и хероина који су потом припремали за даљу продају

Поменуту дрогу, како наводе из полиције, скривали су у аутомобилу и кући коју су користили.

- На основу налога суда обављена је претрага куће на подручју Млинова те аутомобила којом приликом је у кући пронађено 16 пакета испуњених с укупно 2.806 грама кокаина, 552 грама хероина, 30.600 грама пуњења за повећање масе дроге, три ваге, опрема за паковање те одређени новчани износ за који се сумња да потиче од препродаје дроге, док је у аутомобилу с који користи четрдесетогодишњак пронађено укупно 1.130 грама кокаина - наводи се у саопштењу полиције.

Лажна лична карта

Полиција сумња да је четрдесетогодишњак на неутврђен начин набавио лажни лиични документ у намјери да је употријеби као праву те се тако приликом полицијског поступања свјесно представио невјеродостојном личном картом Словеније.

Даље, сумња да ту није био крај противправног понашања осумњиченог.

Наиме, како се наводи у саопштењу загребачке полиције, он је крајем октобра 2021. године заједно с власником куће дошао у нотарску канцеларију гдје је користећи лажну личну карту, потписао уговор о најму који је нотар на крају овјерио не посумњавши у вјеродостојност документа.

Расписана међународна потјерница

Приликом полицијског поступања обављене су све потребне провјере везане за осумњичене, а утврђено је да је за четрдесетогодишњаком од стране БиХ расписана међународна потјерница ради издржавања затворске казне због ранијег почињеног кривичног дјела шверца дрогом.

Након завршеног криминалистичког истраживања осумњичени су предани притворском надзорнику, док је посебан извјештај поднијет надлежном државном тужилаштву.

Пише: Ратко Богосавац

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађена опојна дрога код два лица у Источној Илиџи Пронађена опојна дрога код два лица у Источној Илиџи
Ухапшено 12 лица, пронађено више од пет килограма дроге Ухапшено 12 лица, пронађено више од пет килограма дроге
Четворици осумњичених одређен притвор Четворици осумњичених одређен притвор
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    6h 59m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    2h 25m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    2h 35m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    2h 40m
    0
  • Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић
    9h 19m
    0