Осумњичени за убиства признао кривицу и одређен му притвор

06.05.2023. 19:04
0
ИЗВОР: srna.rs

Двадесетогодишњи младић чији су иницијали У.Б. који се сумњичи да је на подручју Младеновца и Смедерева убио осам и ранио 12 људи, признао је извршење кривичних дјела на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву на чији приједлог му је суд одредио притвор, саопштено је из овог тужилаштва.

Осумњичени је на саслушању, између осталог, навео да је употребом аутоматске пушке и пиштоља на три локације на територији Смедерева и Младеновца - у Малом Прашју и Дубини, пуцао на више особа које су се налазиле у групи, а које није познавао, да би, како је рекао, заплашио становништво, додају из Тужилаштва, преноси РТС.

Он се сумњичи да је у четвртак, 4. маја, у касним вечерњим часовима на територији Смедерева и Младеновца хицима из аутоматског оружја убио осам, а покушао да убије још 12 особа, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена већа количина оружја и муниције, док је приликом бјекства са лица мјеста, најприје неовлаштено користио туђе моторно возило, а потом у близини наплатне рампе "Мали Пожаревац" пријетио бомбом таксисти и путници у том возилу која је била у другом стању.

Из Тужилаштва наводе да је осумњичени на такав начин принудио возача таксија да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, гдје је осумњичени у току пријеподневних часова у петак, 5. маја, и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 37m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    18h 51m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 41m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 6m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    14h 39m
    0