Osumnjičeni za ubistva priznao krivicu i određen mu pritvor

06.05.2023. 19:04
0
IZVOR: srna.rs

Dvadesetogodišnji mladić čiji su inicijali U.B. koji se sumnjiči da je na području Mladenovca i Smedereva ubio osam i ranio 12 ljudi, priznao je izvršenje krivičnih djela na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu na čiji prijedlog mu je sud odredio pritvor, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Osumnjičeni je na saslušanju, između ostalog, naveo da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca - u Malom Prašju i Dubini, pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koje nije poznavao, da bi, kako je rekao, zaplašio stanovništvo, dodaju iz Tužilaštva, prenosi RTS.

On se sumnjiči da je u četvrtak, 4. maja, u kasnim večernjim časovima na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja ubio osam, a pokušao da ubije još 12 osoba, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta, najprije neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" prijetio bombom taksisti i putnici u tom vozilu koja je bila u drugom stanju.

Iz Tužilaštva navode da je osumnjičeni na takav način prinudio vozača taksija da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni u toku prijepodnevnih časova u petak, 5. maja, i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    5h 43m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    17h 16m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    16h 57m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    22h 8m
    0
  • U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
    23h 52m
    13