Осумњичени за убиство Башића спроведени у Тужилаштво

28.03.2022. 22:08
0
ИЗВОР: srna.rs

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за организовани и тешки криминалитет вечерас су спровели у Републичко јавно тужилаштво у Бањалуци Александра Миљатовића и Игора Репајића који су осумњичени за убиство полицијског службеника Раденка Башића, јавља новинар Срне.

Републичком јавном тужилаштву, односно Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, достављен је и извјештај о почињеном кривичном дјелу тешко убиство.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је саопштено да су лица ухапшена у претходна два дана у оквиру истраге започете 21. марта ради откривања, расвјетљавања и доказивања организатора, саучесника и непосредног извршиоца наведеног кривичног дјела.

Активности су реализоване на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука у сарадњи са Управом криминалистичке полиције, Управом за борбу против тероризма и екстремизма, Специјалном-антитерористичком јединицом, Жандармеријом.

Током ових активности, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет су, осим претходно осумњиченог организатора и наручиоца Д.Р. којем је на приједлог Тужилаштва БиХ, Суд БиХ одредио притвор 24. марта, идентификовали непосредног извршиоца и саучеснике у извршењу кривичног дјела.

У току је и даље опсежна истрага у сарадњи са надлежним тужилаштвима.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је у понедјељак, 21. марта, из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани. 

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 1m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    17h 53m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    11h 44m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 29m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    6h 36m
    4