Осумњичено најмање 15 особа за фингирање саобраћајних незгода

13.10.2021. 10:29
0
ИЗВОР: Srpska.info

Припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, у сарадњи са МУП Републике Српске, од раних јутарњих сати изводе акцију кодног назива "Контакт" у циљу разбијања групе која се бавила фингирањем саобраћајних незгода.

Акција се изводи по налогу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, потврдила је за Аваз Азра Бавчић, портпарол споменуте правосудне институције.

Осумњичени се терете за више кривичних дјела као што су злоупотреба осигурања, злоупотреба положаја, кривотворење исправа, превара, примање дара и других облика користи.

"Српскаинфо" сазнаје да претреси још увијек трају, а осумњиичено је више од 15 особа, које су под контролом полиције. Међу њима су и најмање четири полицајаца МУП КС, од чега су два инспектора у полицијској станици Стари Град. Међу приведенима је и инспектор крим одјељења у МУП КС.

Особе које су мета ове акције су осумњичене да су се удружиле у групу која је у протеклом периоду фингирала саобраћајне незгоде с циљем наплате штете од осигуравајућих друштава, а при чему су имали и помоћ полицијских службеника МУП-а Кантона Сарајево.

Сумња се да полицајци, који су били под посебним истражњим радњама, осим што су знали за фингиране несреће, узимали и мито за саобраћајне прекршаје у Кантону Сарајево.

По наредби Општинског суда у Сарајеву њима су прислушкивани  телефони и праћени су скоро неколико мјесеци.

Коментари 0
Повезане вијести
Марина Куртеш емотивна: У Источном Сарајеву уприличен величанствен дочек за вицепрвакињу (ФОТО) Марина Куртеш емотивна: У Источном Сарајеву уприличен величанствен дочек за вицепрвакињу (...
Вечерас дочек вицешампионке свијета Марине Куртеш у Источном Сарајеву Вечерас дочек вицешампионке свијета Марине Куртеш у Источном Сарајеву
Од данас бесплатни превентивни прегледи дојки у Болници "Србија" Од данас бесплатни превентивни прегледи дојки у Болници "Србија"
Најчитаније
  • Сјећање на Драгана Драговића
    2h 19m
    0
  • Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада
    18h 7m
    2
  • Сусам куглице са три врсте сира
    5h 9m
    0
  • Потврђена оптужница због физичког напада и повређивања мајке
    21h 32m
    2
  • Најављени прекиди електричне енергије
    5h 33m
    0