Osumnjičeno najmanje 15 osoba za fingiranje saobraćajnih nezgoda

13.10.2021. 10:29
0
IZVOR: Srpska.info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u saradnji sa MUP Republike Srpske, od ranih jutarnjih sati izvode akciju kodnog naziva "Kontakt" u cilju razbijanja grupe koja se bavila fingiranjem saobraćajnih nezgoda.

Akcija se izvodi po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, potvrdila je za Avaz Azra Bavčić, portparol spomenute pravosudne institucije.

Osumnjičeni se terete za više krivičnih djela kao što su zloupotreba osiguranja, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprava, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi.

"Srpskainfo" saznaje da pretresi još uvijek traju, a osumnjiičeno je više od 15 osoba, koje su pod kontrolom policije. Među njima su i najmanje četiri policajaca MUP KS, od čega su dva inspektora u policijskoj stanici Stari Grad. Među privedenima je i inspektor krim odjeljenja u MUP KS.

Osobe koje su meta ove akcije su osumnjičene da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode s ciljem naplate štete od osiguravajućih društava, a pri čemu su imali i pomoć policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Sumnja se da policajci, koji su bili pod posebnim istražnjim radnjama, osim što su znali za fingirane nesreće, uzimali i mito za saobraćajne prekršaje u Kantonu Sarajevo.

Po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu njima su prisluškivani  telefoni i praćeni su skoro nekoliko mjeseci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Istočno Sarajevo: Predavanje o značaju prevencije u zaštiti zdravlja žena i djevojčica Istočno Sarajevo: Predavanje o značaju prevencije u zaštiti zdravlja žena i djevojčica
Marina Kurteš emotivna: U Istočnom Sarajevu upriličen veličanstven doček za viceprvakinju (FOTO) Marina Kurteš emotivna: U Istočnom Sarajevu upriličen veličanstven doček za viceprvakinju (...
Večeras doček vicešampionke svijeta Marine Kurteš u Istočnom Sarajevu Večeras doček vicešampionke svijeta Marine Kurteš u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Sjećanje na Dragana Dragovića
    4h 26m
    0
  • Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada
    20h 14m
    2
  • Susam kuglice sa tri vrste sira
    7h 16m
    0
  • Potvrđena optužnica zbog fizičkog napada i povređivanja majke
    23h 39m
    2
  • Najavljeni prekidi električne energije
    7h 40m
    0