Отац и син претукли музичаре на прослави крштења јер су направили паузу

19.03.2022. 21:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Основни суд у Приједору потврдио је оптужницу против четрдесетшестогодишњег Жељка Кесића и његовог двадесетосмогодишњег сина Горана, која их терети да су претукли музичаре јер су паузирали свирку, а након тога напали и полицајце.

У оптужници Окружног јавног тужилаштва Приједор наводи се да се то догодило 23. јуна 2017. године, од 18 до 20 часова, у угоститељском објекту "Гоги", на прослави крштења Горановог дјетета.

Жељко је, истиче се, музичарима "Екстра бенда", Радану Савићу, Александру Крњаићу, Слађани Манојловић и Младену Арсенићу, дао 100 КМ како би свирали нон-стоп, а потом им пришао током музичке паузе те им се обратио ријечима:

- Што не свирате, што само сједите, у чему је проблем, јесте ли толико гладни и жедни?

- У том моменту музичарима је пришао и Горан, који је узео новчаницу од 100 КМ те је поцијепао, након чега је Жељко, без икаквог повода, покушао ударити Савића у главу, због чега је Савић рекао колеги да неће даље свирати, да узме инструменте и да их убаци у ауто - истиче се у оптужници.

Потом је, додаје се, Жељко реаговао ријечима:

- Ви одавде нећете живи изаћи - те шаком ударио у главу Савића, који је пао на Жељка и обојица су завршила на поду.

- Након тога Жељко је први устао и више пута ударио Савића у главу и тијело, док је истовремено Горан оборио на под другог музичара, Крњаића, гдје су га Горан и Жељко више пута ударили - наведено је у оптужници.

Додаје се да је Жељко затим кренуо према Манојловићевој, те је хтио да је песницом удари у главу, а она је успјела да се сагне, али ју је окрзнуо у тјеме.

- У том тренутку обратио се Манојловићој ријечима: 'Ку*во, ј*** ли ти мајку', да би по изласку музичара из објекта, Жељко и Горан разбацали и оштетили инструменте и музичку опрему (хармонику, музички стуб и кутије) - додаје се у оптужници.

Како сазнају "Независне новине", то није све за шта оца и сина терете, већ су оптужени да су потом бијес искалили и на полицајцима који су интервенисали.

- Прво им се обратио Жељко говорећи: "Шта ви хоћете? Ко вас је послао овамо? Шта мислите ко сте ви? Ја сам четнички борац, ај да видим та м*** која ће мене привести?" - наглашено је у оптужници.

Потом га је, додаје се, један полицајац позвао да изађе из објекта, али је то Жељко одбио и наставио је с галамом, након чега му је полицајац наредио да изађе.

- Жељко је тад физички насрнуо на тог полицајца. Лијевом руком ухватио га је за раме, а потом шаком замахнуо према његовој глави. Полицајац је руком блокирао и избјегао ударац у главу, али га је Жељко успио ударити затвореном песницом у раме, затим га је повукао према себи, те му подерао полицијску кошуљу и отргнуо еполету с рамена кошуље - истиче се у оптужници.

Полицајац, додаје се, тада је ухватио Жељка за руку, те му направио полугу на лакту, док је други полицајац ухватио Жељка за руку доводећи је у положај на леђа, док је Жељко пружао активан отпор на начин да се отимао, те десном ногом ударио једног од полицајаца, говорећи му: "Ј*** те твој пиштољ, побићу вас све!"

У једном моменту је, истиче се, успио да се отргне полицајцима, након чега су га они успјели савладати, оборити на под, гдје су га довели у положај за везивање, а након тога му је један полицајац ставио лисице на руке и рекао му да је ухапшен.

- Након тога је Жељко престао с отпором, док је током ове интервенције Горан ометао полицајце, обраћајући им се ријечима: 'Оставите мог оца, ј*** вам мајку полицијску, све ћу вас погазити ногама, знате ли ви ко сам ја?', након чега је покушао затвореном песницом ударити једног полицајца, у чему га је други полицајац спријечио. Потом је и он ухапшен - истиче се у оптужници.

Отац и син су након тога полицијским возилима превезени у зграду приједорске полиције, гдје су и алко-тестирани.

- Код Жељка је утврђено 1,70 g/kg алкохола у крви, а код Горана 1,19 g/kg - истакнуто је у оптужници, а потврђено је "Независним новинама".

Коментари 0
Повезане вијести
Украо око 1.5 милиона евра због свадбе Украо око 1.5 милиона евра због свадбе
Сана се излила из корита у више приједорских насеља Сана се излила из корита у више приједорских насеља
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 54m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 3m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 38m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 51m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 5m
    0