Откривен илегални мигрантски камп у Србији

04.07.2021. 10:07
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Илегални мигрантски камп, у којем су пронађена и безбједносно интересантна лица и предмети откривен је у јутрошњој полицијској акцији у Српском Крстуру, општина Нови Кнежевац.

Затечени мигранти у илегалном кампу на обали Тисе биће дислоцирани у Прихватни центар Прешево, а рад са безбједносно интересантним лицима преузеће Полицијска управа Кикинда и Служба за борбу против тероризма.

Акцију под именом “Плажа” предводио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, а усмјерена је ка откривању миграната и идентификацији особа за које постоје индиције да се баве кријумчарењем људи, крађама, изнудама над мигрантима и другим кривичним дјелима.

Вулин, који је заједно са директором полиције Владимиром Ребићем присуствовао акцији, рекао је да је ова кријумчарска банда вршила различита кривична дјела и била је разлог да се грађани у овом дијелу Србије осјете небезбједним.

Вулин је поручио је да се никада неће дозволити никакво формирање илегалних кампова и банди, саопштено је из МУП-а Србије.

– То се неће дозволити и неће се толерисати и одмах по сазнању да се било какви илегални кампови формирају, да се врше било каква кривична дјела, Министарство унутрашњих послова ће дјеловати – истакао је Вулин.

Он је навео да мигрантску криза није изазвала Србија, нити ће је ријешити, али да ће на њеној територији мигранти морати да се понашају у складу са законом.

– Нећемо дозволити да мигранти врше кривична дјела према нашим грађанима, али нећемо дозволити ни да се иживљавају и врше кривична дјела према припадницима мигрантске популације. Закон важи за све – рекао је Вулин.

Начелник Полицијске управе Кикинда Душан Глишин рекао је да су међу ирегуларним мигрантима пронађена безбједносно интересантна лица као и предмети и да ће се са њима у складу са законом даље поступати.

Комесар Србије за избјеглице и миграције Владимир Цуцић истакао је да Србија озбиљно приступа миграционом проблему и да Европа нема пуно министара унутрашњих послова који у раним јутарњим сатима са својим припадницима учествују у акцијама, лично им пружајући подршку и помоћ.

– Потпуно је јасно да Србија нема разлога да се брине, јер докле год је принцип дјела, а не ријечи, ми ћемо цијелом миграционом проблему приступати и даље на веома одговоран, савестан и за Србију најбољи начин – истако је Цуцић.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 40m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 24m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 9m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 8m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 14m
    0