Откривена 51 сумњива диплома у јавној управи

01.11.2020. 20:42
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Упоредо с истрагом Тужилаштва УСК о издавању лажних диплома која се води на подручју Унско-санског кантона, траје и даље провјера диплома особа запослених у кантоналним институцијама, а ове активности проводи посебан тим оформљен од стране Владе овог кантона.

Према ријечима Шејле Шарић, која се налази на челу овога тима, њихове активности се одвијају у посљедњих годину дана и до сада су евидентирали 51 сумњиву диплому, а сви ови случајеви су предати на даље поступање полицији и Тужилаштву УСК.

 - На почетку овога посла сусрели смо се с проблемом, јер не постоји јединствени регистар институција чији је оснивач кантон, па смо свима њима упутили упутство о провјери диплома њихових запосленика. Због пандемије вируса корона, један број тих институција није успио завршити провјере, па се читав поступак успорио- каже Шарићева за "Независне".

Према њеним ријечима, задатак тима којем је на челу јесте да утврди сумње и неправилности које постоје у вези са дипломама, а даље процесуирање је задатак надлежних институција.

Поменута провјера диплома иницирана је послије више случајева откривања лажних диплома, које су имале негативан одјек у јавности, као и афера с радом установа које се баве образовањем одраслих на подручју УСК.

Подсјећамо како Тужилаштво УСК тренутно води истрагу о лажним дипломама којом су обухваћене три установе за образовање одраслих из овога кантона и да је она открила до сада више од стотину особа које су купиле такве дипломе.

У овој правосудној установи истичу како се у овом тренутку истрага води против укупно 72 лица с тенденцијом да се овај број повећа како истрага буде одмицала.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Diplomirana pravnica 01.11.2020. 23:54
    Ih procackajte malo istocno sarajevoooo, jao majko moja mila, pa vi nemate pojma koliko ste nam valjali😀
    A tek ovo koliko nam je Beograd valjo...svi smo bili na ljetovanju a zavrsili fakultete:))))
Повезане вијести
Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома Акција СИПА-е у више градова због лажних факултетских диплома
Запослени у јавној управи очекују повећање плата Запослени у јавној управи очекују повећање плата
Ухапшено 10 лица због трговине факултетским дипломама Ухапшено 10 лица због трговине факултетским дипломама
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 3m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 36m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 2m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 15m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 44m
    3