Отвара се нови карантин у Сарајеву

24.10.2020. 11:32
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Премијер Кантона Сарајево Марио Ненадић истакао је да је у припреми нови карантин за особе обољеле од вируса корона.

-Управо сада идем из будућег карантина којег смо обишли министри Нихада Гламоч, Анис Кривић и ја. Ријеч је о карантину у Жељезничком школском центру у Бућа Потоку – казао је Ненадић за Avaz.

Ово је рекао за Аvaz након што је јутрос директорка КЦУС проф.др. Себија Изетбеговић позвала Ненадића да отвори нове карантине.

–  У 10 сати је заказана ванредна сједница Владе КС и Кризног штаба гдје ћу затражити да надлежна инспекција изврши контролу о питању карантина. Ова влада је за потребе здравства осигурала и уложила јако пуно те до краја године осигурала сву неопходну заштитну медицинску опрему – истакао је Ненадић.

Додао је и то како је федерални министар издао наредбу о томе да све јавно-здравствене установе ставе у функцију све расположиве капацитете, а Скупштина КС је наложила стављање у функцију, и то одмах, Инфективну клинику на КЦУС-у.

– Остаје нејасно шта је урађено у смислу испуњења закључка Скупштине КС да се Инфективна клиника стави у функцију карантина – истакао је Ненадић.

Изетбеговић је позвала премијера и да изврши мобилизацију здравствених радника из свих установа здравства у Кантону Сарајево и да се створе услови за савладавање ванредног стања у здравству.

Ненадић је рекао да је Влада КС одобрила у неколико наврата до сада више од 300 здравствених нових радника у јавним здравственим установама у КС те је осигурала неопходна средства и опрему.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 3m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    37m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 46m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 38m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 31m
    0