Отворен конкурс за м:стипендије

01.12.2022. 11:44
0
ИЗВОР: katera.news

Компанија м:тел и ове године позива студенте електротехничких факултета у Бањалуци и Источном Сарајеву, те Факултета електротехнике у Тузли и Природно-математичког факултета у Бањалуци да се пријаве на конкурс за додјелу стипендија 13. генерације.

Ове године измијењени су и олакшани услови за пријаву, те је то још један добар разлог да се студенти наведених факултета одлуче за пријаву на овај конкурс. Између осталих измјена, као најинтересантнија би се издвојила она која се односи на просјек оцјена током студија. Наиме, ова компанија ће и даље да се води критеријумом најбољег просјека оцјена при избору стипендиста, али више не постоји задата граница када је ријеч о просјеку при пријављивању.

Оно што стипендисте очекује јесте износ стипендије од 300 КМ, што је и до сада био случај, с измјеном да студенти који су изабрали смјер телекомуникација на ЕТФ-у Бања Лука сада имају право на већи износ – 400 КМ мјесечне стипендије.

Свакако, стипендије ће студенти да примају све до краја првог циклуса студија, уколико студент не обнови годину. 

Као и до сада, сви стипендисти имају право на 30 дана обављања стручне праксе у компанији, с плаћеним смјештајем, те могућност запослења у компанији након стицања академског звања.

Рок за подношење пријава је до 30.12.2022. године, а детаљне информације о конкурсу заинтересовани студенти могу да пронађу на сајту mtel.ba/Stipendije, а за додатне упите студената ту је и имејл адреса stipendija@mtel.ba.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
„Дом инвест“ гради дом за вас „Дом инвест“ гради дом за вас
Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета
Најчитаније
 • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
  1h 16m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  13h 53m
  1
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  23h 27m
  1
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  17h 41m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  22h 45m
  1