Отворен конкурс за м:стипендије

01.12.2022. 11:44
0
ИЗВОР: katera.news

Компанија м:тел и ове године позива студенте електротехничких факултета у Бањалуци и Источном Сарајеву, те Факултета електротехнике у Тузли и Природно-математичког факултета у Бањалуци да се пријаве на конкурс за додјелу стипендија 13. генерације.

Ове године измијењени су и олакшани услови за пријаву, те је то још један добар разлог да се студенти наведених факултета одлуче за пријаву на овај конкурс. Између осталих измјена, као најинтересантнија би се издвојила она која се односи на просјек оцјена током студија. Наиме, ова компанија ће и даље да се води критеријумом најбољег просјека оцјена при избору стипендиста, али више не постоји задата граница када је ријеч о просјеку при пријављивању.

Оно што стипендисте очекује јесте износ стипендије од 300 КМ, што је и до сада био случај, с измјеном да студенти који су изабрали смјер телекомуникација на ЕТФ-у Бања Лука сада имају право на већи износ – 400 КМ мјесечне стипендије.

Свакако, стипендије ће студенти да примају све до краја првог циклуса студија, уколико студент не обнови годину. 

Као и до сада, сви стипендисти имају право на 30 дана обављања стручне праксе у компанији, с плаћеним смјештајем, те могућност запослења у компанији након стицања академског звања.

Рок за подношење пријава је до 30.12.2022. године, а детаљне информације о конкурсу заинтересовани студенти могу да пронађу на сајту mtel.ba/Stipendije, а за додатне упите студената ту је и имејл адреса stipendija@mtel.ba.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 38m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 30m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 21m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 13m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 6m
    0