Отворен конкурс за м:тел стипендије

24.11.2020. 11:53
0
ИЗВОР: Катера

Једанаесту годину заредом, м:тел позива студенте електротехнике у БиХ, да се пријаве на конкурс за стипендије. Конкурс о додјели стипендија ове године објављен је 24. новембра и остаје отворен до 23. децембра 2020, а право да аплицирају имају студенти електротехничких факултета у Бањалуци, Источном Сарајеву и Тузли.

И овога пута, 15 студената, које ће изабрати жири састављен од професора са факултета обухваћених конкурсом и стручних лица у м:тел-у, постаће стипендисти ове компаније, те до краја првог циклуса студија примати стипендију у износу од 300 КМ мјесечно. Такође, поред новчаног дијела стипендије, изабрани студенти добијају и могућност обављања стручне праксе, али и могућност запослења у овој компанији, која је лидер на пољу телекомуникација у БиХ.

Право да конкуришу за овогодишње стипендије м:тел-а имају студенти треће и четврте године, као и апсолвенти са просјеком 8 и изнад 8, а који студирају на четворогодишњим електротехничким факултетима у Бањалуци и Источном Сарајеву, као и студенти Факултета електротехнике у Тузли.

Важно је нагласити да је м:тел од самог почетка додјељивања стипендија имао визију додатне подршке овим младим људима, а не само новчане. Стога је обезбиједио могућност праксе у компанији у трајању од мјесец дана, при чему су студенти у прилици да за то вријеме, без икаквих трошкова бораве у Бањалуци, имају приступ најновијим технологијама, модерном облику пословања, а све уз подршку еминентних стручњака које ова компанија запошљава. Такође, студенти имају право да бирају област која их интересује, па им се по том основу додјељује ментор, организациона цјелина у којој желе практичну обуку, али и обезбјеђује приступ технологијама за које студент покаже интересовање. Управо овај сегмент стипендирања, м:тел-овим стипендистима представља искуство од непроцјењивог значаја за њихов будући професионални развој.

До сада је овај програм прошло више од 200 студената, а многи од њих су захваљујући томе, направили добар план за будућност и свој пословни пут пронашли управо у овој компанији.

Детаљне информације о конкурсу за м:стипендије могу да се пронађу на званичној wеб страници компаније https://mtel.ba.

Коментари 0
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 19m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 34m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 25m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    14h 52m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    16h 44m
    0