Отворен објекат полицијске станице у Источној Илиџи

04.02.2020. 14:13
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

 

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика


Нови објекат полицијске станице у Источној Илижи, која ће дјеловати у оквиру Полицијске управе Источно Сарајево, данас је свечано отворен, а неговим отварањем ће бити унапријеђена безбједност грађана.

Предсједник Владе РС, Радован Вишковић, истакао је да ће полицијска станица много значити овој локалној заједници која се налази на самој међуентитетској линији.

– Често се дешава да починиоци који кривична дјела почине у Федерацији, спас траже прелазећи ову ентитетску границу, а отварањем нове станице полиције у Источној Илиџи, та могућност се своди на минимум – рекао је Вишковић.

Вишковић је додао да су Влада Републике Српске и ресорно министарство, скупа са локалном заједницом обезбиједили овај простор површине од око 350 метара квадратних са свом потребном опремом.

Министар унутрашњих послова РС, Драган Лукач, изјавио је да је општина Источна Илиџа била једна од ријетких општина која није имала своју станицу.

– Врло је битно да на овом простору имамо станицу полиције која ће обезбиједити нашим грађанима сигурност, посебно због близине саме ентитетске границе, великог броја туриста, али и мигрантске кризе – рекао је Лукач.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић се, у име становника ове локалне заједнице, захвалио Влади РС на овом веома важном пројекту.

– Општина, у овој години планира издвојити 150.000 КМ за набавку и опремање овог објекта – рекао је Божовић, те додао да ће новац ускоро пребацити Министарству унутрашњих послова РС.

Он истиче да је безбједност грађана на првом мјесту, те да му је посебно драго да је овај пројекат реализован, јер је, како истиче, још 2014. године, када је био народни посланик, инсистирао на отварању ове полицијске станице.

Божовић сматра да су Источна Илиџа и њени становници много дали за стварање и очување Републике Српске, те су сигурно заслужили да имају своју полицијску станицу.

Градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић, изјавио је да је данас важан дан за безбједност Града Источно Сарајево.

Он је подсјетио и на пројекат видео-надзора који је спровео град, те додао да ће и у овој години град финансирати надоградњу тог система, тако што ће побољшати праћења свих локација у ноћним условима.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу
Сувозач тешко повријеђен у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи Сувозач тешко повријеђен у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
Божовић освојио 60,19 одсто гласова, Вујичић 39,81 одсто Божовић освојио 60,19 одсто гласова, Вујичић 39,81 одсто
Најчитаније
  • Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу
    9h 57m
    9
  • Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем
    11h 15m
    18
  • Сувозач тешко повријеђен у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
    12h 22m
    0
  • Чији је наш Андрић
    14h 9m
    1
  • Сутра главни претрес против Амира Кујовића
    9h 10m
    6