Отворен сајам меда и вина

18.08.2019. 18:24
0
ИЗВОР: СРНА

Традиционални Сајам меда и вина, који је окупио 25 излагача из Српске и Црне Горе, отворен је данас у Требињу, чиме је почело обиљежавање крсне славе града - Светог Преображења Господњег.
Организатор Сајма је требињски Аграрни фонд. 

Директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина истакао је да је на овогодишњем сајму, осим произвођача меда и пчелињих производа, присутно 12 винарија које су чланови Удружења винара и виноградара "Винос". 

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је потребно више радити на рекламирању херцеговачких производа који су квалитетни и препознатљиви. 

Он је истакао да град Требиње пружа подршку произвођачима који су одлучили да покрену властити бизнис, поручивши да ће тако бити и убудуће. 

Међу излагачима који су данас презентовали своје производе је Тамара Шишић, која је понудила мед и вино. 

Шишићева је навела да се осим производњом меда, њихово газдинство бави и производњом ликера, ракије, џемова и слатког од меда. 

Требињац Никола Барзут презентовао је овогодишњи мед од жалфије и кадуље, али и прошлогодишњи јесењи мед од вријеска. 

Барзут је рекао да се овај мед може сматрати органским, будући да га пчеле скупљају са херцеговачких љековитих трава. 

-Сајмови су важни ради презентације производа, што произвођачима даље помаже да постану препознатљиви и повежу се са потенцијалним купцима- рекао је Барзут. 

Обиљежавање крсне славе града Требиња биће настављено вечерас празничним вечерњем у Саборном храму Светог Преображења Господњег, изложбом слика поводом 110 година од рођења сликарке Милене Шотра Гаћиновић у Музеју Херцеговине и концертом Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске на Тргу Слободе.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе
Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупјела (ФOTO) Мјештани и свештеник у радној акцији: Почела обнова Цркве Светих Архангела у насељу Хрупј...
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 26m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 59m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 25m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 38m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 7m
    3