Отворена изложба слика "Простор тишине" Милоша Поповића у Требињу

31.10.2020. 20:06
0
ИЗВОР: Катера

Наш суграђанин, академски сликар Милош Поповић одржао је протеклог викенда изложбу слика "Простор тишине" у Културном центру у Требињу, на којој је изложио 14 својих дјела.

Већи дио изложених Поповићевих слика настао је прије четири године, као дио његовог дипломског рада на Академији ликовних умјетности у Сарајеву.

Према писању портала Trebinje live, Поповић је рекао да на тај начин изложене слике нису уско повезане, а да су све рађене у техници уље на платну.

- Већином доминирају ентеријери који су препознатљиви за мој ликовни израз. Своје сликарство бих дефинисао као синтезу призора које сам видио, разних мисли, сновиђења и све је то настало спонтано кроз одређене експерименте и под утицајем великих умјетника - рекао је Поповић, а преноси портал Trebinje live.

Назив изложбе "Простор тишине" Поповић појашњава да се ради о симболичном називу и да би се могао повезати са шест или седам слика на којима је празнина, столица и иза којих су отворена врата, прозори.

Поповић каже да то све носи једну метафизичку визуру гдје се посматрач запита одакле долази свјетлост, куда води пролаз, успавано људско тијело у превозу.

Изложба слика би требала да буде доступна публици до 7. новембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Доктор Бабић пребачен на лијечење у Мостар Доктор Бабић пребачен на лијечење у Мостар
Погоршано стање требињског доктора Бабића Погоршано стање требињског доктора Бабића
Требињски доктор Бабић непрекидно на кисеонику, али и даље помаже пацијентима (ВИДЕО) Требињски доктор Бабић непрекидно на кисеонику, али и даље помаже пацијентима (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Тестамент Максе Деспића
  12h 24m
  0
 • Отац убио сина, па извршио самоубиство
  10h 58m
  0
 • Дјечак Драгољуб Јеличић, јунак битке за Београд
  12h 27m
  0
 • У БиХ ухапшено 36 лица
  10h 41m
  0
 • Доктор Бабић пребачен на лијечење у Мостар
  9h 15m
  0