Отворена изложба слика "Простор тишине" Милоша Поповића у Требињу

31.10.2020. 20:06
0
ИЗВОР: Катера

Наш суграђанин, академски сликар Милош Поповић одржао је протеклог викенда изложбу слика "Простор тишине" у Културном центру у Требињу, на којој је изложио 14 својих дјела.

Већи дио изложених Поповићевих слика настао је прије четири године, као дио његовог дипломског рада на Академији ликовних умјетности у Сарајеву.

Према писању портала Trebinje live, Поповић је рекао да на тај начин изложене слике нису уско повезане, а да су све рађене у техници уље на платну.

- Већином доминирају ентеријери који су препознатљиви за мој ликовни израз. Своје сликарство бих дефинисао као синтезу призора које сам видио, разних мисли, сновиђења и све је то настало спонтано кроз одређене експерименте и под утицајем великих умјетника - рекао је Поповић, а преноси портал Trebinje live.

Назив изложбе "Простор тишине" Поповић појашњава да се ради о симболичном називу и да би се могао повезати са шест или седам слика на којима је празнина, столица и иза којих су отворена врата, прозори.

Поповић каже да то све носи једну метафизичку визуру гдје се посматрач запита одакле долази свјетлост, куда води пролаз, успавано људско тијело у превозу.

Изложба слика би требала да буде доступна публици до 7. новембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Каменовао суграђанина па угризао полицајца Каменовао суграђанина па угризао полицајца
Српски Каравађо сликао је у славу Божију и за поуку народа свог Српски Каравађо сликао је у славу Божију и за поуку народа свог
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 29m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    20h 2m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    19h 43m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    6h 43m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    4h 33m
    0