Otvorena izložba slika "Prostor tišine" Miloša Popovića u Trebinju

31.10.2020. 20:06
0
IZVOR: Katera

Naš sugrađanin, akademski slikar Miloš Popović održao je proteklog vikenda izložbu slika "Prostor tišine" u Kulturnom centru u Trebinju, na kojoj je izložio 14 svojih djela.

Veći dio izloženih Popovićevih slika nastao je prije četiri godine, kao dio njegovog diplomskog rada na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Prema pisanju portala Trebinje live, Popović je rekao da na taj način izložene slike nisu usko povezane, a da su sve rađene u tehnici ulje na platnu.

- Većinom dominiraju enterijeri koji su prepoznatljivi za moj likovni izraz. Svoje slikarstvo bih definisao kao sintezu prizora koje sam vidio, raznih misli, snoviđenja i sve je to nastalo spontano kroz određene eksperimente i pod uticajem velikih umjetnika - rekao je Popović, a prenosi portal Trebinje live.

Naziv izložbe "Prostor tišine" Popović pojašnjava da se radi o simboličnom nazivu i da bi se mogao povezati sa šest ili sedam slika na kojima je praznina, stolica i iza kojih su otvorena vrata, prozori.

Popović kaže da to sve nosi jednu metafizičku vizuru gdje se posmatrač zapita odakle dolazi svjetlost, kuda vodi prolaz, uspavano ljudsko tijelo u prevozu.

Izložba slika bi trebala da bude dostupna publici do 7. novembra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    18h 24m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 8m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    11h 53m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    8h 52m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    8h 58m
    0