Отворена манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву"

28.07.2021. 21:51
0
ИЗВОР: СРНА

Манифестација "Љето у Источном Новом Сарајеву" званично је почела вечерас на Тргу Републике Србије, а овом приликом уручене су "Поносне картице" за 86 породица са троје и више дјеце, које ће им обезбиједити попуст приликом куповине.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић је истакао да ће манифестација на Тргу Републике Србије трајати 30 дана, а све посјетиоце очекује богат културно-забавни и спортски програм за све генерације.

- Манифестацију отварамо на најљепши начин, подјелом "Поносних картица", гдје смо за родитеље са троје и више дјеце обезбиједили одређене попусте. Циљ општинске управе је јака породица и ово сигурно није једина активност коју ћемо на том пољу да спроводимо - изјавио је Катић новинарима.

Он је позвао све грађане да посјете Трг Републике Србије у наредним данима, гдје ће свако вече бити уприличен богат и садржајан програм како за најмлађе, тако и старије.

- Први пут смо организовали кино на отвореном гдје ће се приказивати пројекције цртаних филмова и дјечијих представа. Биће промоције спортских клубова, различити сајмови, музичке вечери од којих издвајам и концерт Александре Пријовић који ће бити одржан у уторак, 3. августа, затим Европско првенство за школарце у боксу биће организовано од 10. августа - истакао је Катић.

Катић је додао је циљ да манифестација постане традиционална са још бољим и садржајнијим програмом.

Предсједник Фондације "За породицу" Драган Дакић је истакао да је ово прави начин да се започне лијепа пракса у општини Источно Ново Сарајево, па и цијелој Сарајевско-романијској регији, те изразио наду да ће "Поносне картице" корисницима да доносу значајне уштеде у кућном буџету.

- Ово је прилика да 86 поносних породица из општине наградимо и кажемо хвала за све што чине за Републику Српску, њену будућност и наше друштво. Ово је тек почетак и прилика је да позовемо локалне партнере да се одазову јавном позиву који је отворен за учешће у овом пројекту - истакао је Дакић.

Он је додао да имају велику подршку локалне управе, те да су за сада присутни партнери који дјелују на републичком нивоу, а покривају значајне сегменте потрошачке корпе, те се нада да ће од 15. августа да буде значајан одзив и локалних партнера.

Данијела Варагић, мајка два дјечака и дјевојчице, задовољна је што је општина Источно Ново Сарајево подржала овај пројекат.

- Требало би да се у будућности још више пажње посвети овој популацији и уопште дјеци, јер су они наш највећи понос - истакла је Варагићева.

У забавном дијелу манифестације грађани ће вечерас могу да уживају у концерту музичког састава "Катера".

Сутра од 19.30 часова биће приказан цртани филм "Маша и медо", од 20.00 часова анимирани филм у продукцији филмског фестивала Први кадар Источно Сарајево и Студија цртаног филма СФЦ 98, а од 20.30 часова је најављен "Мађионичар шоу".

Коментари 0
Повезане вијести
Снежана Алексић Топаловић представила двије збирке прича Снежана Алексић Топаловић представила двије збирке прича
Представљен видео-спот за пјесму „Сарајево од Истока“ (ВИДЕО) Представљен видео-спот за пјесму „Сарајево од Истока“ (ВИДЕО)
Топаловић: Голготе и искушења ове просторе окренуло ка Богу Топаловић: Голготе и искушења ове просторе окренуло ка Богу
Најчитаније
 • ФТН из Новог Сада ускоро у Требињу - Град и Република подржали отварање новог факултета
  19h 7m
  11
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  16h 18m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  4h 0m
  0
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  15h 19m
  0
 • Хиљаде родитеља коцкају се животима дјеце
  4h 15m
  0