Otvorena manifestacija "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu"

28.07.2021. 21:51
0
IZVOR: SRNA

Manifestacija "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu" zvanično je počela večeras na Trgu Republike Srbije, a ovom prilikom uručene su "Ponosne kartice" za 86 porodica sa troje i više djece, koje će im obezbijediti popust prilikom kupovine.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić je istakao da će manifestacija na Trgu Republike Srbije trajati 30 dana, a sve posjetioce očekuje bogat kulturno-zabavni i sportski program za sve generacije.

- Manifestaciju otvaramo na najljepši način, podjelom "Ponosnih kartica", gdje smo za roditelje sa troje i više djece obezbijedili određene popuste. Cilj opštinske uprave je jaka porodica i ovo sigurno nije jedina aktivnost koju ćemo na tom polju da sprovodimo - izjavio je Katić novinarima.

On je pozvao sve građane da posjete Trg Republike Srbije u narednim danima, gdje će svako veče biti upriličen bogat i sadržajan program kako za najmlađe, tako i starije.

- Prvi put smo organizovali kino na otvorenom gdje će se prikazivati projekcije crtanih filmova i dječijih predstava. Biće promocije sportskih klubova, različiti sajmovi, muzičke večeri od kojih izdvajam i koncert Aleksandre Prijović koji će biti održan u utorak, 3. avgusta, zatim Evropsko prvenstvo za školarce u boksu biće organizovano od 10. avgusta - istakao je Katić.

Katić je dodao je cilj da manifestacija postane tradicionalna sa još boljim i sadržajnijim programom.

Predsjednik Fondacije "Za porodicu" Dragan Dakić je istakao da je ovo pravi način da se započne lijepa praksa u opštini Istočno Novo Sarajevo, pa i cijeloj Sarajevsko-romanijskoj regiji, te izrazio nadu da će "Ponosne kartice" korisnicima da donosu značajne uštede u kućnom budžetu.

- Ovo je prilika da 86 ponosnih porodica iz opštine nagradimo i kažemo hvala za sve što čine za Republiku Srpsku, njenu budućnost i naše društvo. Ovo je tek početak i prilika je da pozovemo lokalne partnere da se odazovu javnom pozivu koji je otvoren za učešće u ovom projektu - istakao je Dakić.

On je dodao da imaju veliku podršku lokalne uprave, te da su za sada prisutni partneri koji djeluju na republičkom nivou, a pokrivaju značajne segmente potrošačke korpe, te se nada da će od 15. avgusta da bude značajan odziv i lokalnih partnera.

Danijela Varagić, majka dva dječaka i djevojčice, zadovoljna je što je opština Istočno Novo Sarajevo podržala ovaj projekat.

- Trebalo bi da se u budućnosti još više pažnje posveti ovoj populaciji i uopšte djeci, jer su oni naš najveći ponos - istakla je Varagićeva.

U zabavnom dijelu manifestacije građani će večeras mogu da uživaju u koncertu muzičkog sastava "Katera".

Sutra od 19.30 časova biće prikazan crtani film "Maša i medo", od 20.00 časova animirani film u produkciji filmskog festivala Prvi kadar Istočno Sarajevo i Studija crtanog filma SFC 98, a od 20.30 časova je najavljen "Mađioničar šou".

Komentari 0
Povezane vijesti
Konkurs za finansiranje projekata učenika srednjih škola sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo Konkurs za finansiranje projekata učenika srednjih škola sa područja opštine Istočno Novo Sa...
U toku humanitarni bazar za Miloša Božovića (FOTO) U toku humanitarni bazar za Miloša Božovića (FOTO)
Snežana Aleksić Topalović predstavila dvije zbirke priča Snežana Aleksić Topalović predstavila dvije zbirke priča
Najčitanije
 • Počela isplata godišnjeg boračkog dodatka
  23h 10m
  3
 • Položen kamen temeljac za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo
  22h 5m
  5
 • Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta
  19h 23m
  5
 • Zbog udesa obustavljen saobraćaj na putu Zvornik-Vlasenica
  19h 13m
  0
 • Ambasador SAD u BiH u posjeti opštini Istočna Ilidža
  16h 20m
  0