Отворена обновљена зграда Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву

26.09.2019. 14:11
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Замјеник шефа Делегације Европске уније Халдун Сино данас је у Источном Сарајеву отворио зграду Окружног јавног тужилаштва, за чију је обнову Европска Унија обезбиједила 580.000 евра.

Сино је нагласио да је овај пројекат изузетно битан јер саме судије и тужиоци требају одговарајуће физичко окружење у којем могу исправно дјеловати и радити.

– Европска унија, поред пројеката изградње, такође пружа подршку и другим институцијама, а оно што нам је потребно да су институције независне, одговорне, професионалне. Оне такође морају имати механизам саморегулације и морају бити одговорне према грађанима – истакао је Сино.

Сино је додао да је Европска унија у посљедњих десет година обезбиједила преко 20 милиона евра, за обнову 24 правосудна објекта широм Босне и Херцеговине и да ће наставити са снажном подршком за све институције.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Секретар Окружног јавног тужилаштва Невен Крамер захвалио се делегацији Европске уније што је препознала пројекат надоградње зграде Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, јер је веома битно било да се просторни капацитети ове установе прошире, те су се сада стекли идеални услови за рад.

Окружно јавно тужилаштво овим пројектом добило је, осим обновљених старих просторија, и нове просторије, у које ће се смјестити 31 радник.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
„Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији „Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    5h 55m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    6h 12m
    2
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    20h 49m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    6h 48m
    3
  • Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
    23h 26m
    2