Otvorena obnovljena zgrada Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu

26.09.2019. 14:11
0
IZVOR: srpskainfo.com

Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije Haldun Sino danas je u Istočnom Sarajevu otvorio zgradu Okružnog javnog tužilaštva, za čiju je obnovu Evropska Unija obezbijedila 580.000 evra.

Sino je naglasio da je ovaj projekat izuzetno bitan jer same sudije i tužioci trebaju odgovarajuće fizičko okruženje u kojem mogu ispravno djelovati i raditi.

– Evropska unija, pored projekata izgradnje, takođe pruža podršku i drugim institucijama, a ono što nam je potrebno da su institucije nezavisne, odgovorne, profesionalne. One takođe moraju imati mehanizam samoregulacije i moraju biti odgovorne prema građanima – istakao je Sino.

Sino je dodao da je Evropska unija u posljednjih deset godina obezbijedila preko 20 miliona evra, za obnovu 24 pravosudna objekta širom Bosne i Hercegovine i da će nastaviti sa snažnom podrškom za sve institucije.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sekretar Okružnog javnog tužilaštva Neven Kramer zahvalio se delegaciji Evropske unije što je prepoznala projekat nadogradnje zgrade Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, jer je veoma bitno bilo da se prostorni kapaciteti ove ustanove prošire, te su se sada stekli idealni uslovi za rad.

Okružno javno tužilaštvo ovim projektom dobilo je, osim obnovljenih starih prostorija, i nove prostorije, u koje će se smjestiti 31 radnik.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    13h 0m
    0
  • Slani mafini
    22h 21m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    22h 10m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    16h 39m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    11h 9m
    0