Овај предмет је легло бактерија, а држимо га у рукама сваки дан

18.11.2023. 21:58
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Наши мобилни телефони су често занемарени извор бактерија, формирајући непримјетне колоније микроорганизама које се накупљају с сваким додиривањем екрана или коришћењем тастатуре. Ови уређаји постају својеврсна зона контаминације, а наша непажња према хигијени може имати озбиљне посљедице по наше здравље.

Екран телефона, прво мјесто додира, постаје прихватљиво станиште за различите бактерије које прелазе с наших прстију на површину уређаја. Тастатура, слушалица и дугмићи додатно доприносе овом микробиолошком еко-систему. Истраживања су показала да се на екранима мобилних телефона може наћи разноврсна флора бактерија, укључујући и оне које су потенцијално штетне по људско здравље.

Редовно чишћење телефона постаје императив како бисмо смањили ризик од преноса бактерија. Дезинфекција екрана и чишћење свих дијелова уређаја требало би да постане дио наше рутине. Коришћење антибактеријских средстава за чишћење може помоћи у елиминацији микроба.

Брига о хигијени мобилног телефона не само да доприноси нашем општем здрављу већ штити и људе с којима дијелимо уређај. У доба када су мобилни телефони постали продужетак наших руку, очување чистоће ових уређаја постаје кључно питање јавног здравља, преноси Глас Српске

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krcko 19.11.2023. 19:45
    Nesumnjam da je ovako kako je napisano za mobilne telefone, da ih treba čistiti od prljavštine. Ali niko ne spominje novac, bilo papirni ili kovani, u prometu prođe hiljade ruku i prstiju i nikom ništa. Ipada da pare nemogu biti prljave, one su čiste i OK, još kad ih ima u novčaniku.
Повезане вијести
За воланом без појаса и то уз телефон За воланом без појаса и то уз телефон
Кобасица заражена опасном бактеријом продавала се на тржницама Кобасица заражена опасном бактеријом продавала се на тржницама
Дневно на мобилни стиже 237 порука Дневно на мобилни стиже 237 порука
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    13h 19m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    12h 14m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    7h 2m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    8h 8m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    16h 36m
    0