Ово су нови спортови на Олимпијским играма у Лос Анђелесу

16.10.2023. 19:39
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Међународни олимпијски комитет (МОК) одлучио је данас да пет нових спортова и то крикет, флег фудбал, лакрос, сквош и бејзбол/софтбол укључи у програм Олимпијских игара, које ће бити одржане 2028. године у Лос Анђелесу, преноси Хина.

Правила МОК-а омогућују сваком граду домаћину да предложи увођење нових спортова. Организатори ОИ 2028. су предложили пет нових спортова, а МОК је на данашњој сједници у Мумбају прихватили пет нових спортова.

Крикет је био у програму Олимпијских игара 1900. године у Паризу. Приједлог организатора Игара у Лос Анђелесу је да на турниру у крикету "Твенти20" буде по шест тимова у женској и мушкој конкуренцији.

Флег фудбал је бесконтактна врста америчког фудбала у којем тимови играју пет на пет, а до сада није био на ОИ, као и сквош.

Бејзбол је посљедњи пут био на ОИ у Токију 2021, а овај спорт није био у програму ОИ 2012. и 2016, а неће га бити ни на Играма у Паризу 2024.

Софтбол је женска варијанта бејзбола, а овај спорт је био на посљедњих пет Игара. Међутим, софтбола неће бити на ОИ у Паризу наредне године.

Лакрос је два пута био на Играма, 1904. и 1908. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    20h 38m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    22h 57m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    23h 24m
    0
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    18h 45m
    0
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    18h 49m
    0