Ovo su novi sportovi na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu

16.10.2023. 19:39
0
IZVOR: glassrpske.com

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odlučio je danas da pet novih sportova i to kriket, fleg fudbal, lakros, skvoš i bejzbol/softbol uključi u program Olimpijskih igara, koje će biti održane 2028. godine u Los Anđelesu, prenosi Hina.

Pravila MOK-a omogućuju svakom gradu domaćinu da predloži uvođenje novih sportova. Organizatori OI 2028. su predložili pet novih sportova, a MOK je na današnjoj sjednici u Mumbaju prihvatili pet novih sportova.

Kriket je bio u programu Olimpijskih igara 1900. godine u Parizu. Prijedlog organizatora Igara u Los Anđelesu je da na turniru u kriketu "Tventi20" bude po šest timova u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Fleg fudbal je beskontaktna vrsta američkog fudbala u kojem timovi igraju pet na pet, a do sada nije bio na OI, kao i skvoš.

Bejzbol je posljednji put bio na OI u Tokiju 2021, a ovaj sport nije bio u programu OI 2012. i 2016, a neće ga biti ni na Igrama u Parizu 2024.

Softbol je ženska varijanta bejzbola, a ovaj sport je bio na posljednjih pet Igara. Međutim, softbola neće biti na OI u Parizu naredne godine.

Lakros je dva puta bio na Igrama, 1904. i 1908. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    3h 10m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    13h 28m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    13h 34m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    13h 32m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    12h 23m
    0