Пале добиле дугоочекивану и савремену атлетску стазу

09.10.2020. 16:20
1
ИЗВОР: Катера

Општина Пале већ годинама је чекала на уређење и реконструкцију Спортског центра "Влајко Петровић", а циљеви које је зацртао Фудбалски клуб "Романија" и Град Источно Сарајево реализовани су изградњом атлетске стазе, спремне да угости највећа спортска такмичења.

Припремни радови за асфалтирање, те радови на постављању тартан стазе протеклих дана, текли су планираном динамиком, а као посљедња фаза овог пројекта било је исцртавање линија на шест и осам трака.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је за портал Катера да је задовољан динамиком радова на стадиону "Влајко Петровић", те додао да је Скупштина града за ове потребе издвојила око 400.000 КМ.

- Ми смо потписали основни уговор на 366.000 КМ, након чегa се појавила потреба да ријешимо и питање расвјете на стадиону, гдје смо ребалансом буџета обезбиједили додатних тридесетак хиљада марака за освјетљење атлетске стазе - каже Вуковић.

Вуковић истиче да су кроз овај пројекат изашли у сусрет додатним потребама ФК "Романија" попут уређења и постављања хидрантске мреже за потребе наводњавања фудбалског терена, које је у сталној употреби.

- Било је потреба да се уреде површине које су у близини стазе, те су оне уређене постављањем декоративних бетонских саксија, што на неки начин заокружује слику када је у питању читав објекат и мислим да ће реализација овог дугоочекиваног пројекта бити на задовољство свих грађана - рекао је Вуковић.

Он је додао да ће атлетску стазу у будућности моћи да користе првенствено спортисти, студенти Факултета спорта и физичког васпитања, чланови атлетских клубова, као и рекреативци.

Слика

- Посебно је важно то што ће се овај објекат налазити и на туристичкој понуди, када је у питању спортски туризам на подручју општине Пале и Јахорине. Због тога сматрамо и често говоримо да је то оправдан пројекат који има велику подршку становника општине Пале и сигурно да има много ствари које би се још могле урадити - рекао је Вуковић.

Вуковић је нагласио да је задовољан и тиме што су радови на стадиону завршени и прије истека рока од 90 дана, што говори о успјешности у реализацији овог пројекта.

- Важно је рећи да је надзор при извлачењу линија на стази вршен од стране стручних лица, као и под надзором људи из атлетских клубова и Атлетског савеза БиХ. То је важно због тога што сада можемо са сигурношћу да кажемо да ће се на овој стази моћи одржавати такмичења највишег ранга - додаје Вуковић.

Предсједник ФК "Романија" Александар Ласица рекао је у изјави за Катеру да је презадовољан реализацијом пројекта изградње атлетске стазе на стадиону овог клуба, те и због чињенице да се паљанска "вучица" враћа на свој терен.

- Ми се напокон враћамо на свој стадион, гдје ћемо наставити да играмо домаће утакмице, што смо до сада радили фактички на гостујућем терену. Из тих разлога се налазимо и на крају табеле, али кад сагледамо ситуацију и терен како сада изгледа, морамо бити задовољни - каже Ласица.

Слика

Ласица додаје да је "Романија" сада добила стадион који ће уз "Бару" на Сокоцу бити један од најбољих фудбалских центара у регији и шире, те да овим пројектом се неће зауставити радови у СРЦ "Влајко Петровић".

- У плану је изградња помоћног фудбалског терена, као и много тога на уређењу самог стадиона, попут постављања нове капије, чиме ћемо утицати на заштиту самог игралишта. Морам да нагласим и овим путем апелујем на све наше суграђане да поштују радно вријеме спортског центра у будуће, да не користе стазу када су капије затворене и да приликом кориштења стазе носе адекватну обућу - нагласио је Ласица.

Укупним пројектом уз постављање 13 расвјетних тијела уз стазу и око терена, ФК "Романија" и Град Источно Сарајево заокружују једну лијепу причу вриједну 400.000 КМ, те пружају могућност и обогаћују услове за тренирање, рад и функционисање свих појединаца и спортских колектива.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 09.10.2020. 18:32
    Ko ce trcati po tolikim parama,cast pojedincima. Nije da nisam za stazu,al 400.000KM,pa brate mili,jos u ovo doba korone,toliko gladnih i ne zaposlenih ljudi.
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 27m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 0m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 26m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 39m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 8m
    3