Пале: Марија Веселиновић ученик генерације Основне школе „Пале“

10.06.2020. 16:00
0
ИЗВОР: СРНА

Руководство општине Пале уручило је данас пригодне поклоне и новчани бон за 10 вуковаца у Основној школи "Пале", а за ученика генерације проглашена је Марија Веселиновић.

Директор Основне школе "Пале" Александар Рајић рекао је да је школа испратила ученике завршних разреда, њих 78, који су се по успјеху и владању изузетно истицали у многим активностима.

- У тако малој генерацији имамо 10 вуковаца и било је тешко изабрати ђака генерације. Данас су вуковцима свечано уручене Вукове дипломе и свједочанства - навео је Рајић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је вуковцима на добром учењу и владању, те што су достојно представљали локалну заједницу и Републику Српску.

- Основна школа `Пале` има добар наставни кадар, квалитет и његује традицију. Уписани првачићи биће распоређени у пет одјељења и то даје наду да идемо напријед - рекао је Југовић новинарима.

Он каже да су поклони симболични, али да треба мотивисати ученике и наградити њихов рад.

Југовић је подсјетио да је општина помогла школи у инфраструктури - прошле године урађен је пројекат енергетске ефикасности и санирани су мокри чворови.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица истакао је да је Основна школа "Пале", која се некада звала "Дан младости", годинама давала изузетно добре ђаке који су постали успјешни људи, завршили факултете и данас се налазе на одговорним мјестима у предузећима и установама.

- Десет вуковаца није мало. То је заслуга школског колектива, родитеља и самих ученика који су показали да се трудом и радом може постићи велики резултат - истакао је Ласица.

Ласица је ученицима пожелио много среће и здравља, те успјех у даљем школовању, подсјећајући да је и он завршио ову школу прије 40 година.

Добитник Вукове дипломе и ученик генерације Марија Веселиновић каже да је требало много труда и времена да се постигну најбољи резултати, те да ће уписати Гимназију у Средњошколском центру "Пале".

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    22h 34m
    7
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    5h 39m
    2
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    9h 27m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    6h 20m
    0
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    6h 11m
    0