Пале: Нема заражених, под здравственим надзором 131 лице

25.03.2020. 10:59
0
ИЗВОР: Срна

 У општини Пале нема обољелих од корона вируса, а 131 лице је под надзором надлежних служби, што је за девет више него јуче, док је за двије особе завршен четрнаестодневни здравствени надзор и данас ће та мјера престати да важи за још три лица, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Пале.
Особе које су од јутрос, односно синоћ под надзором, на подручје општине Пале стигле су већином из земаља региона, по двије из Црне Горе и Хрватске, те једно лице из Србије, док су још три особе дошле из
Њемачке и једна из Аустрије и њих ће за вријеме трајања надзорне мјере, као и сва друга лица која су одраније под надзором свакодневно обилазити контролни органи, односно припадници општинске Комуналне полиције.

Штаб за ванредне ситуације апелује и упозорава све грађане који су евидентирани и стављени под здравствени надзор да су обавезни да испоштују све што им је наложено од Дома здравља и контролних служби, ради сопственог и здравља грађана Пала уопште.

Сви који се евентуално не буду придржавали наложених мјера, дакле прекршиоци рјешења којим им је наложена самоизолација, биће пребачени у посебно одређен простор у овдашњој спортској дворани, гдје ће до завршетка мјере боравити под надзором полиције.

Општински штаб за ванредне ситуације јуче поподне је донио и наредбу којом се од трговаца захтијева да стриктно поштују мјеру којом је наложено коришћење заштитних средстава и успостављање реда приликом куповине, што подразумијева ограничен број лица која истовремено могу боравити у продајном објекту, уз поштовање реда на касама и међусобне удаљености међу купцима.

Штаб за ванредне ситуације општине Пале у континуитету, у сарадњи са фирмама у области текстилне индустрије, обезбјеђује одређене количине заштитиних маски које се приоритетно дистрибуишу службама које су у сталном ангажману, а покушаће се обезбиједити и одређени број маски које ће бити испоручене грађанима.

На подручју општине Пале завршена је дезинфекција јавних установа и предузећа, те вјерских објеката, коју је спровела овлаштена фирма, чије стручне екипе су од данас ангажоване на дезинфекцији 170 заједница етажних власника, односно улаза у објекте колективног становања.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    17h 49m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    14h 21m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    17h 5m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    12h 43m
    0
  • Данас Марковдан
    21h 31m
    0