Пале: Одата пошта доктору Лазићу

15.04.2020. 11:45
0
ИЗВОР: СРНА

Дом здравља у Палама данас је минутом ћутања и пуштањем пјесме "Марш на Дрину" одао посљедњу пошту чувеном српском хирургу Миодрагу Лазићу, који је у Нишу преминуо од посљедица вируса корона.

Директор Дома здравље у Палама Иван Шарац рекао је да су се здравствени радници окупили како би одали пошту доктору Лазићу, великану и хуманисти који је на овим просторима спасио многе животе.

- Наша обавеза је да га се вјечно сјећамо - нагласио је Шарац и истакао да је велика симболика што је пошта Лазићу данас одата баш на Палама, одакле је кренуо у хуману мисију током одбрамбено-отаџбинског рата.

Шарац је подсјетио да је прво мјесто гдје је доктор Лазић на овим просторима почео да ради била Војна болница "Коран" на Палама, а због прерасподјеле и обима посла прешао је у Болницу "Жица", што, како је рекао, нимало не умањује његову вриједност јер је било сасвим свеједно гдје ради.

- Желим да одам прознање доктору Лазићу који, нимало жалећи себе, учини много тога. Био је на опасном, хуманом задатку и дао све од себе - навео је Шарац.

Он је породици доктора Лазића упутио искрено саучешће, жалећи што не могу отићи на сахрану због ситуације у вези са вирусом корона.

Чувени српски хирург Миодраг Лазић, који је током ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, преминуо је јуче Нишу од посљедица вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО) Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине
У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    21h 20m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    19h 42m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    16h 14m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    22h 44m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 7m
    0