Pale: Odata pošta doktoru Laziću

15.04.2020. 11:45
0
IZVOR: SRNA

Dom zdravlja u Palama danas je minutom ćutanja i puštanjem pjesme "Marš na Drinu" odao posljednju poštu čuvenom srpskom hirurgu Miodragu Laziću, koji je u Nišu preminuo od posljedica virusa korona.

Direktor Doma zdravlje u Palama Ivan Šarac rekao je da su se zdravstveni radnici okupili kako bi odali poštu doktoru Laziću, velikanu i humanisti koji je na ovim prostorima spasio mnoge živote.

- Naša obaveza je da ga se vječno sjećamo - naglasio je Šarac i istakao da je velika simbolika što je pošta Laziću danas odata baš na Palama, odakle je krenuo u humanu misiju tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Šarac je podsjetio da je prvo mjesto gdje je doktor Lazić na ovim prostorima počeo da radi bila Vojna bolnica "Koran" na Palama, a zbog preraspodjele i obima posla prešao je u Bolnicu "Žica", što, kako je rekao, nimalo ne umanjuje njegovu vrijednost jer je bilo sasvim svejedno gdje radi.

- Želim da odam proznanje doktoru Laziću koji, nimalo žaleći sebe, učini mnogo toga. Bio je na opasnom, humanom zadatku i dao sve od sebe - naveo je Šarac.

On je porodici doktora Lazića uputio iskreno saučešće, žaleći što ne mogu otići na sahranu zbog situacije u vezi sa virusom korona.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je juče Nišu od posljedica virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Četiri godine od smrti doktora Laze: Ilidža pamti svoje junake (FOTO) Četiri godine od smrti doktora Laze: Ilidža pamti svoje junake (FOTO)
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 30m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    21h 48m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    21h 54m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    21h 52m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 3m
    0